afacerist fier vechi salon tatuaje
Sursa: Facebook/Profil Public

Patronul unui centru de colectare de fier vechi, trimis după gratii luna trecută pentru trafic de influență, este cercetat pentru o nouă infracțiune de șantaj. Bărbatul, împreună cu complicii lui, a pus la cale un plan demn de un scenariu de film și a pus presiuni pe un tatuator din oraș să-i dea o sumă considerabilă de bani.

M.R., afaceristul cu fier vechi din Sibiu, arestat preventiv luna trecută pentru comiterea mai multor infracțiuni, este cercetat într-o nouă speță de procurorii sibieni. Bărbatul a reușit să ia de la un tatuator din oraș suma de 30.000 de euro, făcându-l să creadă că, din cauza lui, a avut loc o tentativă de omor.

Patronul Geanny Tattoo, păcălit de afacerist

Potrivit procurorilor sibieni, în luna decembrie a anului trecut, un bărbat în vârstă de 36 de ani a aflat că un cetățean din Cisnădie, în vârstă de 34 de ani, îi datorează patronului unui salon de tatuaje din Sibiu suma de 6.000 de euro. Patronul salonului Geanny Tattoo, căci despre el este vorba, l-a rugat pe bărbatul în vârstă de 36 de ani să discute cu datornicul din Cisnădie și să-l convingă să-i restituie suma respectivă.

Ce n-a știut însă tatuatorul este că individul respectiv a pus la cale un plan demn de un scenariu de film. Acesta, împreună cu afaceristul cu fier vechi, care la vremea respectivă era încă în libertate, l-au contactat pe datornicul din Cisnădie și, împreună cu alți doi complici, au decis să simuleze o bătaie cruntă asupra datornicului. Indivizii aveau de gând să-i ceară tatuatorului o sumă mare de bani pentru ca datornicul bătut „fictiv” să nu-i denunțe la poliție pentru tentativă de omor.

În 8 decembrie, bărbatul de 36 de ani s-a dus la tatuator pentru a-i arăta o filmare trucată, în care datornicul din Cisnădie ar fi snopit în bătaie. Acesta a fost bandajat și chiar i s-a imobilizat un braț în gips, totul pentru a părea că i s-au acordat îngrijiri medicale pentru tratarea unor răni grave la nivelul craniului, brațului și flancul stâng al toracelui.

VEZI AICI CE SPUN PROCURORII SIBIENI DESPRE ȘANTAJ

A doua zi, a intrat pe fir și afaceristul cu fier vechi. Acesta s-a întâlnit cu tatuatorul și s-a arătat extrem de îngrijorat de faptul că, cu toții, ar putea merge la pușcărie fiindcă bărbatul din Cisnădie va depune plângere. La scurt timp, bărbatul „bătut” a venit cu o soluție – să îi plătească daune de 150.000 de euro și poliția nu va afla niciodată ce s-a întâmplat. Complicii, inclusiv afaceristul cu fier vechi, au pus presiuni pe tatuator încurajându-l să îi dea banii. Ba mai mult, i-au dat garanția că vor plăti și ei o parte din despăgubiri. Presat de cele întâmplate, tatuatorul i-a dat afaceristului suma de 30.000 de euro, bani pe care infractorii i-au împărțit între ei.

Arestări și control judiciar – Afaceristul vrea acasă

După ce procurorii sibieni au intrat pe fir și au cercetat toate cele întâmplate, s-a lăsat cu arestări. Afaceristului cu fier vechi, care se afla deja în închisoare din 13 ianuarie, i s-a prelungit măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile. Acesta și-a dorit însă să i se aplice o măsură mai ușoară, motiv pentru care a cerut să fie arestat la domiciliu. Judecătorii i-au respins cererea.

Inculpatul în vârstă de 36 de ani a fost și el arestat preventiv în data de 9 februarie, iar datornicul din Cisnădie a ajuns și el în spatele gratiilor tot pentru o lună de zile, începând cu data de 14 februarie.

În același timp, față de unul dintre complici s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile (începând cu data de 13.01.2022), celălalt complice fiind cercetat în stare de libertate.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns