d82292424cf9af293446fa4323a

Asociaţia Proinfrastructura a publicat recent un clip în care se vede progresul care se face la viaductul Tălmaciu, parte din Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1.

Imaginile surprind la lucru antreprenorul PORR care, după ce a ridicat pilele, cea mai înaltă având peste 30 de metri, a pornit spre capete cu turnări succesive folosind un sistem modern de cofraje culisante.

Segmentele sunt armate și turnate monolit, peste betonul special, care le-a dat bătăi de cap muncitorilor la punerea în operă, urmând să vină direct hidroizolația și apoi asfaltul, fără rosturi de dilatație (cu excepția culeelor).

Rezultatul? Un viaduct peste o vale adâncă, în curbă, mai scump și mai migălos de executat decât alte tipuri de structuri dar care este mai ușor de întreținut, mai prietenos cu mediul, dar și mai elegant care își merită denumirea tehnică de „lucrare de artă”. O ocazie bună ca inginerii români să acumuleze experiență pe astfel de soluții în țara noastră.

Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița au șanse maxime să fie inaugurați în acest an, spre finalul toamnei sau în decembrie cel mai târziu, înainte de termenul contractual din aprilie 2023, potrivit trans.info.

Comentariul meu

Lasă un răspuns