concediu
foto: arhivă

Cincisprezece persoane, printre care și copii, au fost consultați în luna iulie, la un cabinet de medicină de familie din Nocrich, de un bărbat care s-a dat drept medic. Individul a prescris chiar și rețete medicale compensate și a eliberat bilete de trimitere, deși nu avea acest drept. Sibianul a fost luat în vizor de oamenii legii și a fost reținut, urmând să primească o măsură preventivă.

„La data de 21 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 36 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Medic fals la Nocrich – 15 oameni consultați de el

Din investigațiile desfășurate de către polițiștii sibieni a rezultat faptul că, la data de 5 iulie 2021, individul s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie de pe raza localității Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi desfășurat fără drept activități specifice profesiei de medic. Mai exact, acesta ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial. Printre pacienții tratați de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numără adulți și minori, inclusiv un copil în vârstă de 1 an și 3 luni.

A decontat serviciile prestate

De asemenea, cercetările efectuate au relevat faptul că, folosind user-ul și parola furnizate de medicul real, bărbatul ar fi introdus date în aplicația informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate în vederea decontării serviciilor prestate, sume decontate ulterior.

Reținut pentru 24 de ore

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii sibieni de investigare a criminalității economice au aplicat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând  ca, în cursul zilei de 22 februarie, acesta să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns