1 interlopul cap de porc de la botosani vrea sa se faca agricultor si a dat penitenciarul in judecata pentru ca nu l lasa sa studieze

Interlopul sibian Ion Clămparu se plânge că nu e lăsat să studieze agricultura. Mai mult decât atât, acesta ar fi dat în judecată penitenciarul.

De altfel, acesta a și dat în judecată conducerea Penitenciarului Aiud, pe motiv că nu i-a asigurat condiții să absolve clasa a XI-a a unei școli profesionale cu profil agricol, din județul Alba.

Cunoscut drept românul care s-a impus pe piața traficului de carne vie din Spania, în fața temutelor grupări albaneze, bosniace ori marocane, Ion Clămparu a fost considerat, mai bine de un deceniu, drept cel mai periculos infractor român, scrie botosaneanul.ro

Dincolo de episoadele extrem de violente povestite de cei care îl cunoșteau și care vorbeau despre oameni împușcați ori mutilați de locotenenții lui Cap de porc sau Ion de la Madrid, Ion Clămparu a fost bănuit că. la începutul anilor 2000, ar fi plănuit inclusiv asasinarea procurorului general de atunci, Ilie Botoș.

Ion Clămparu a fost prins în Spania, în 2011 și condamnat la 30 de ani de închisoare, pentru proxenetism, pedeapsa maximă din Codul penal spaniol pentru acest gen de faptă.

Extrădat în România în anul 2015, deținutul originar din Botoșani a fost judecat din nou, iar pedeapsa i-a fost fixată la 25 de ani de detenție.

Judecătorii i-au respins cererea

După absolvirea clasei a X-a, deținutul a făcut cerere să poată frecventa și cursurile clasei a XI-a. Pentru că nu au existat cel puțin șase cereri în acest sens, conducerea închisorii a decis să respingă solicitarea deținutului Clămparu.

Acesta a făcut, însă, apel la instanță, unde a invocat încălcarea dreptului la instruire școlară, fapt care, cel puțin pe hârtie, ar trebui să contribuie la integrarea condamnatului în societate după liberarea din închisoare.

Judecătoria Aiud a respins, însă, solicitarea deținutului după ce instanța a arătat faptul că, după absolvirea a minimului de zece clase obligatorii, statul nu mai are nicio obligație față de persoana condamnată, care își poate continua restul studiilor după liberare.

În motivarea deciziei, judecătorul a menționat că Ion Clămparu a afirmat faptul că terminarea studiilor ar fi „singura cale prin care acesta poate să se reintegreze cu adevărat în societate, redevenind un membru onest și de bună credință al acesteia”.

„De asemenea, contestatorul arată că intenționează să se axeze pe activități de agricultură care să îi permită să își asigure traiul. De altfel, studiile pe care le derulează în prezent sunt strâns legate de agricultură, acesta fiind și motivul pentru care acesta a optat pentru această variantă educațională (deține un teren agricol pe care dorește să îl exploateze ulterior eliberării)”, se mai arată în motivarea redactată de magistrații Judecătoriei Aiud.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns