ed sheeran, acuzat că ar fi ''împrumutat'' idei de la alţi artişti fără consimţământul lor - cântărețul neagă totul
Sursa Foto - Getty Images

Ed Sheeran este acuzat că ar fi ”împrumutat” idei de la alţi artişti fără consimţământul lor. Cântărețul neagă aceste aspecte.

Cantautorul britanic Ed Sheeran a negat luni că ar fi „împrumutat” idei de la alţi compozitori fără aprobarea lor şi a asigurat că a recunoscut întotdeauna munca altor artişti dacă a inclus în piesele lui fragmente străine, relatează EFE.

Îmbrăcat într-un costum şi cravată de culoare închisă, Ed Sheeran a compărut în faţa Curţii Supreme din Londra, pentru a asista la prezentarea probelor avocaţilor a doi compozitori anonimi care l-au denunţat că le-a încălcat drepturile de autor, denunţându-l pe artist că a plagiat în cântecul său „The Shape of You” fragmente din piesa „Oh Why”.

Avocatul Andrew Sutcliffe l-a acuzat pe Sheeran că „împrumută idei” şi le „include în cântecele sale” şi că, „uneori recunoaşte, alteori nu” acest lucru.

Potrivit avocatului, Sheeran respectă drepturile de autor pentru aceste idei „împrumutate” în funcţie de cât de cunoscuţi sunt sau nu sunt autorii lor, iar în cazul clienţilor săi, a subliniat Sutcliffe, aceştia „nu sunt Shaggy, Coldplay, Rihanna sau Jay-Z’.

„Dacă ar fi fost aceştia, atunci ar fi fost trataţi cu totul diferit”, a precizat avocatul acuzării.

Întrebat în acest sens de avocatul său, Ed Sheeran a respins tranşant acuzaţiile, subliniind că numele invocate aparţin desigur unor artişti celebri, iar alături de doi dintre aceştia a compus chiar cântece. „Dacă domnul avocat ar fi cercetat mai bine ar fi văzut că există mulţi artişti necunoscuţi cu care am convenit să folosesc fragmente din compoziţiile lor”, a subliniat Sheeran.

Cantautorul britanic a adus exemple de artişti anonimi cu care a spus că „încheiat în prealabil acorduri pentru a folosi parte din creaţiile lor, cum a fost cazul în care a compus cântecul de pe coloana sonoră a popularului serial de televiziune „Buffy the Vampire Slayer”, în care a recunoscut aportul „unui compozitor necunoscut”.

El a continuat descriind cum compune cântecele sale, având în vedere că acuzarea a susţinut că deţine „probe covârşitoare” care arată că atunci când a scris piesa „Shape of You’, unul dintre marile sale succese din 2017, „procesul creativ implică compilarea de idei”.

„Când aud un ritm, ascult un cântec, melodia apare. Dumneavoastră spuneţi că aveţi dovezi covârşitoare, nu sunt de acord (…) Scriu multe cântece şi dacă nu am compus un cântec în doar două ore consider acest lucru un eşec”, a subliniat Ed Sheeran.

Sursa – Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu