s-a încheiat a treia rundă de negocieri între rusia și ucraina - la ce concluzii s-a ajuns
Sursa Foto - Twitter

S-a încheiat a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina.

A treia rundă de discuţii privind conflictul dintre Ucraina şi Rusia s-a încheiat cu „mici evoluţii pozitive” legate de potenţialele coridoare umanitare, potrivit unor rapoarte.

Mihail Podolyak a postat un filmuleţ pe Twitter, imediat după finalizarea celei de-a treia runde de negocieri„A treia rundă de negocieri s-a încheiat. Există progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea logisticii coridoarelor umanitare… Vor continua consultările intensive cu privire la blocul politic de bază al reglementărilor, împreună cu încetarea focului şi garanţiile de securitate”.

Stabilirea unor coridoare pentru evacuarea civililor din oraşele devastate de război s-a dovedit dificilă în ultimele zile, Ucraina acuzând Rusia că a continuat bombardamentele cu obuze. Civili, inclusiv copii, au fost ucişi în timp ce încercau să fugă, potrivit BBC.

Vladimir Medinsky vorbit, de asemenea, despre rezultatele rudei a treia de negocieri: „Aşteptările noastre de la negocieri nu s-au adeverit, dar vor fi continuate”.

Federaţia Rusă spera să semneze cel puţin un protocol la discuţiile cu Ucraina, dar nimic nu a fost semnat, a spus Medinsky.

Am vrut să luăm un rezultat concret, dar vedem că se dovedeşte a fi dificil. Prin urmare, negocierile vor fi continuate rapid”, a declarat Leonid Slutsky, membru al delegaţiei de negociere a Rusiei, preşedinte al Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaţionale. „Negocierile cu Ucraina vor fi o muncă destul de dificilă şi consecventă. Coridoarele umanitare sunt primordiale astăzi”.

sursa – mediafax

Ultima oră

Comentariul meu