uniunea europeană impune noi sancţiuni pentru rusia

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza „nepăsării Kremlinului față de cetățeni (inclusiv) femei, copii (și) bărbați”, a declarat luni președintele Comisiei Europene, conform CNN.

Vorbind la Bruxelles înaintea unei întâlniri cu premierul italian Mario Draghi, Ursula von der Leyen a declarat: „Vom discuta, bineînțeles, despre situația din Ucraina, despre războiul atroce condus de Putin.” Cei doi lideri vor discuta, de asemenea, despre un „nou pachet de măsuri”, a adăugat ea.

„Am avut deja trei pachete de sancțiuni dure, dar acum trebuie să ne asigurăm că nu există scăpări și că efectul sancțiunilor este maximizat”, a spus von der Leyen.

Ea a adăugat: „Sancțiunile în vigoare sunt cu adevărat mușcătoare. Vedem turbulențele descendente din economia rusă.”

Von der Leyen, a mai spus că UE trebuie să „scape de dependența de gazul, petrolul și cărbunele rusesc” și va prezenta mâine propuneri privind modalitățile prin care blocul își poate diversifica aprovizionarea cu energie din afara Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis luni o nouă declarație video în care cere un pachet mai dur de sancțiuni internaționale împotriva Rusiei. „Dacă invazia continuă și Rusia nu și-a abandonat planurile împotriva Ucrainei, înseamnă că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni. Noi sancțiuni, noi măsuri de sancționare împotriva războiului și pentru pace. În special, respingerea petrolului și a produselor petroliere din Rusia. Acest lucru poate fi numit un embargo. Sau pur și simplu moralitate – când refuzi să dai bani unui terorist”, a spus el.

Ultima oră

Comentariul meu