partidul lui putin cere naționalizarea companiilor occidentale care și-au oprit activitatea în rusia
Sursa Foto - Mediafax

Partidul lui Putin cere naționalizarea companiilor occidentale care și-au oprit activitatea în Rusia.

Un responsabil de rang înalt al partidului de guvernământ al preşedintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, a propus naţionalizarea companiilor străine care şi-au sistat activitatea în Rusia după declanşarea invaziei în Ucraina, relatează Reuters citată de Agerpres.

Mai multe companii, printre care Toyota, Nike sau IKEA, au anunţat că îşi închid temporar magazinele şi fabricile din Rusia pentru a pune presiune asupra Kremlinului să oprească invazia.

Într-o declaraţie publicată luni seară pe website-ul partidului Rusia Unită, secretarul consiliului general al acestei formaţiuni, Andrei Turceak, a menţionat că încetarea voluntară a operaţiunilor companiilor echivalează cu un „război” împotriva cetăţenilor ruşi.

„Rusia Unită propune naţionalizarea unităţilor productive ale companiilor care îşi anunţă retragerea şi închiderea producţiei în Rusia în timpul operaţiunii speciale în Ucraina”, a afirmat politicianul citat.

„Aceasta este o măsură extremă, dar nu vom tolera să fim înjunghiaţi pe la spate şi ne vom proteja poporul. Acesta este un război adevărat, nu doar împotriva Rusiei, ci şi împotriva cetăţenilor noştri”, a adăugat Turceak. „Vom recurge la măsuri de represalii dure, acţionând conform legilor războiului”, a mai avertizat el.

Şi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a ameninţat după instituirea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei că aceasta ar putea răspunde prin naţionalizarea unor active occidentale.

Ultima oră

Comentariul meu