vicepreședintele sua, kamala harris, sosește în românia

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, sosește în România! Se va întâlni vineri, 11 martie 2022, cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Potrivit Adrministrației Prezidențiale, prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic și reflectă aprecierea Administrației americane pentru modul în care România a abordat și s-a implicat în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară.

Întrevederea președintelui României cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii vine în continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliați din 11, 18 și 28 februarie, la care a participat Klaus Iohannis și care au avut loc la inițiativa Președintelui Statelor Unite, Joseph R. Biden.

Președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Administrația Prezidențială susține că vizita vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul împlinirii în acest an a douăzeci și cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu