rusia ucraina tancuri razboi
FOTO arhivă

Irina Veresciuk se numește femeia care luptă cot la cot cu soldații ruși.

Născută în 1979, Veresciuk, este una dintre puţinele chipuri ale guvernului, pe lângă Zelenski, care apare în public la aceste ore. A studiat la Institutul Militar, apoi a absolvit Dreptul.

Până acum câteva luni, a participat la vizite oficiale în costum albastru. Acum, de când ruşii au invadat Ucraina, în fiecare zi, Irina este în haine militare.

Născută în 1979, Irina Veresciuk este unul dintre puţinele chipuri ale guvernului aflat lângă preşedintele Volodymyr Zelensky care apare în public, în aceste ore.

Cuvintele sale, în timp ce relatează despre victimele şi civilii care suferă în Mariupol, Kiev şi alte oraşe aflate sub asediu, duc mai departe mesajele preşedintelui, cerând sprijinul NATO şi acuzându-l pe Putin de atrocităţi împotriva umanităţii.

Viceprim-ministru din noiembrie anul trecut, cu funcţia de ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Veresciuk are Kievul în suflet, deşi s-a născut la Lvov şi tot aici s-a format şi şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii.

„Hillary ucraineană”

La Lviv, cum numesc oraşul ucrainenii, a studiat la Institutul Militar al Politehnicii, unde a absolvit specializarea „informaţii internaţionale”. Apoi, a studia Dreptul cu o altă specializare, administraţia de stat.

A început serviciul ca ofiţer de armată şi a începutu cariera politică.

Irina Veresciuk a început de jos. Mai întâi, ca adjunct al şefului administraţiei regionale de stat Zhovkva, apoi 5 ani la cârma oraşului natal, Rava-Ruska, un municipiu de lângă Lvov, cu 9.000 de locuitori.

La 30 de ani, devine cea mai tânără femeie-primar din ţară. Irina a fost supranumită „Hillary ucraineană”. La alegerile din 2019a, intra în Rada, Parlamentul ucrainean, pentru acelaşi partid ca şi Zelenski. Lucrează în comisiile de Apărare şi Informaţii.

sursa – Mediafax

Comentariul meu

Lasă un răspuns