aldea sibiu

Omul de afaceri sibian, Gheorghe Aldea, fost președinte al Camerei de Comerț, a intra în vizorul noii conduceri interimare. Aldea este dat în judecată atât pe cale civilă, cât și penală, pentru că a cheltuit fără drept 725.000 de euro din banii instituției. Este acuzat și de faptul că a transferat bunuri de peste 600.000 de lei de la Exposib International Travel SRL, aflată în subordinea Camerei, către firma Redal SRL, controlată de el.

Toate aceste decizii au fost luate la ultima ședință a Colegiului de Conducere a Camerei de Comert, Industrie si Agricultură a Județului Sibiu, cu reprezentanți prezenți de la 8 companii din cele 11 care compun actualul Colegiului de Conducere.

S-a constatat faptul că Gheorghe Aldea și-a pierdut calitatea de președinte al Camerei, dar și firmele sale calitatea de membru, din cauza faptului că nu au fost plătite cotizațiile.

Proces Camera de Comerț- Gheorghe Aldea

În același timp, președintele interimar al Camerei de comerț a fost mandatat pentru ”gasirea unei soluții pentru noul sediu C.C.I.A Sibiu în calitate de entitate de utilitate publică, urmat de analiza situației creanței achiziționate de fostul președinte cu suma de 725.000 de Euro pentru care, înainte de constatarea pierderii calitătii de membru pentru neplata cotizației, i s-a retras de către Colegiu calitatea de membru, simultan cu toate funcțiile deținute.
În urma:
– constatării Colegiului de Conducere a faptului că fostul Presedinte al Camerei a acționat ilegal pentru preluarea conturilor organizației, plata din conturi a sumei de 725.000 de euro, realizarea de depozite bancare, vânzări de valută, cererea de executare silită, cheltuielile de executare și altele
– expunerii că toate actele în discuție sunt semnate personal de d-l Aldea Gheorghe fără a deține drepturi executive, de angajare a patrimoniului sau împuternicirea Colegiului ori a Adunarii Generale
– prezentarii de Consiliul Director a faptului că C.C.I.A. Sibiu a fost atrasă în trei procese civile care vizează creanța cumpărată (complexitatea și riscul acestora fiind prezentate în raportul cu privire la situația juridică a creanței al avocatului Camerei)
s-a hotarat de către Colegiul de Conducere cu unanimitate de voturi atragerea răspunderii civile și penale în ceea ce privește acțiunile fostului președinte Aldea Gheorghe pentru creanța detinută, raspundere care va trebui să cuprindă și valoarea creanței, valoarea dobânzilor, cheltuielile suplimentare generate, și prejudiciul de imagine și financiar să fie recuperate.”

Bunuri transferate în propria-i firmă

În ședința Camerei de Comerț s-a discutat și despre transferul unor bunuri de la Exposib International Travel S.R.L, companie deținută de Cameră, al firma lui Gheorghe Aldea, Redal SRL. De când omul de afaceri a intrat în lumea târgurilor și expozițiilor, compania Camerei de Comerț a înregistrat un declin al profiturilor.

”În cazul Exposib International Travel S.R.L. unde s-a constatat că fostul Președinte, în timpul exercitării mandatului a transferat activitatea de târguri și expoziții către compania Redal S.R.L. Această companie este de ani buni în posesia bunurilor de o valoare importantă din patrimoniul companiei Exposib International Travel S.R.L. din valoarea de inventar de 617.575 lei care nu se stie în ce bază au fost duse la Redal SRL și sunt folosite pentru realizarea de târguri și expoziții. S-a prezentat faptul că Exposib Internațional Travel S.R.L. a inregistrat un declin major de la afaceri de 334.245 lei si profit de 47.306 lei in anul 2014 la afaceri de 61.247 de lei si o pierdere de 88.883 lei în anul 2016, în condițiile în care Redal Expo al companiei Redal reprezentate tot de d-l Aldea la C.C.I.A. Sibiu începe activitatea in anul 2015. Din informatiile deținute de Consiliul Director și fotografiile postate pe rețelele de socializare, se pare că inclusiv în perioada 10-13 Martie 2022 au fost folosite și standuri expoziționale aparținând C.C.I.A Sibiu”

Comentariul meu

Lasă un răspuns