oameni pe strada februarie 28

Petreceri, piese de teatru, pentru adulți și pentru copii, expoziție inedită, filme la cinema, spectacol de balet și ultimele zile distracție pe pârtiile din Păltiniș sunt doar câteva dintre evenimentele la care sibienii pot lua parte în acest sfârșit de săptămână.

Relaxare nu poate începe altfel decât vizionând un film la cinema. La CINEGOLD puteți vedea cele mai noi filme pe cele mai tari ecrane. „Ambulanța: Salvare contracronometru”, „Belfast”, „Batman”, „Aleea Groazei” sunt doar câteva dintre titlurile pe care le puteți vedea sâmbătă și duminică în sălile de cinema din mall-ul Promenada Sibiu.

cinegold filme martie

Vineri și sâmbătă seara au loc petreceri în mai multe locații din oraș. În 18 martie, începând cu ora 22:00 Sebastian și Roberto mixează în Summer Breeze Lounge. Sâmbătă, distracția continuă în Cotton Pub, acolo unde sunt așteptați DJ Project și Malina. Accesul se face începând cu ora 21:00, iar intrarea este 30 de lei. La Gatsby, tot sâmbătă, se organizează o seară cu muzică live. Vor cânta Ana Maria Ioana (voce) și Cristian Lupașcu (chitară).

dj project cotton

Balerinii Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa, Ekaterina Tomashek (solistă) și Victor Tomashek (prim-solist), dansează începând din această săptămână la Teatrul de Balet Sibiu. „Gala de balet” din 19 și 20 martie 2022 va fi primul eveniment al Teatrului de Balet Sibiu, în care publicul îi poate vedea pe scenă pe cei doi dansatori ucraineni, care au fugit din calea războiului din Ucraina și s-au refugiat la Sibiu.

balerini ucrainieni 08

Atunci când Visul American nu este altceva decât o iluzie, atunci când trecutul își întinde tentaculele în orice loc te-ai afla, singura șansă de scăpare este iubirea. O iubire explozivă, bine ancorată în prezent. Dar cum poți alimenta această iubire, cât timp încă nu ești pe deplin conștient de propriile tale nevoi emoționale? La limita dintre dramă și comedie, „Doi pe un balansoar”, ce se joacă la Teatrul Național Radu Stanca (TNRS), spune povestea atipică a unei iubiri ce sparge clișeele convenționale, dar și a procesului de vindecare emoțională a două suflete pereche ce învață că „după a iubi, a fi de folos e cel mai important lucru din lume”. Spectacolul are loc sâmbătă, de la ora 19:00.

La Teatrul „Gong”, copiii sibienilor au și ei parte de un spectacol pe cinste. „Broscuța fermecată”, un spectacol cu păpuși ce reconstituie spațiul fantastic al povestirilor prin jocuri de lumini, umbre și fragmente de muzică clasică, are loc sâmbătă de la ora 11:00. Fiind o adaptare fidelă după basmul „Prințul fermecat” al Fraților Grimm, spectacolul este realizat prin tehnici de animație clasică cu păpuși de tip wayang și Bi-Ba-Bo originale. Personajelor clasice din basm li se adaugă un pui de arici, care are rolul de narator, interacționând cu copiii din sala de spectacol, pentru a le explica povestea și relația dintre personaje.

h broscuta fermecata foto dragos dumitru

În Muzeul Astra are loc o expoziție inedită. Podoabe din vertebre de șarpe, fâșii din piele de hipopotam și o pânză de înfășurat mumiile sunt expuse la Muzeul Astra din Sibiu. Exponatele fac parte dintr-o expoziție care reunește obiecte adunate în Africa de un explorator sas. Expoziția cuprinde peste 200 de obiecte și poate fi vizitată de miercuri până duminică.

Sibienii mai au parte de cel puțin un weekend de distracție pe pârtie la Arena Platoș Păltiniș, iar asta fiindcă vremea ține cu iubitorii sporturilor de iarnă. Sâmbătă și duminică, schiorii au cu siguranță un plan – urcă la Arena Platoș, pentru că încă se va schia, zăpada e perfectă, iar zilele acestea meteorologii anunță ninsori.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu