foto depoul mocăniței va fi reabilitat - se caută voluntari

Deși este unul dintre monumentele istorice ale orașului Sibiu, acesta a fost vandalizat de-a lungul anilor atât de localnici cât și de chiriașii ocazionali sau de „investitori strategici”.

Placa turnantă i-a fost dusă la fier vechi, au fost demontate toate șinele de la interior, precum și câteva de la exterior, rezervorul de apă mai are doar placa de bază, rezervorul de păcură a dispărut complet, la fel și coloana hidraulică și strungul, până și firele electrice au fost smulse din pereți. Acoperișul este într-o stare precară, cu multe găuri și cu o structură șubredă, câteva grinzi fiind putrede din cauza infiltrațiilor.

foto depoul mocăniței va fi reabilitat - se caută voluntari”Ne așteaptă multe provocări și aici, dar suntem bucuroși că putem să conservăm și să restaurăm și acest activ important al mocăniței. Planul nostru pentru depou este de a-l folosi pentru scopul său inițial – întreținerea și reparația materialului rulant al mocăniței, adică locomotivele, vagoanele și drezinele pe care le deținem, dar până atunci avem multe de făcut. Primele sarcini sunt curățenia la interior, defrișarea și igienizarea la exterior, reintroducerea utilităților, reparația acoperișului și securizarea incintei. Toate acestea le facem pe bază de voluntariat, așadar lansăm un apel pe această cale către sibienii pasionați de trenuri, de istoria locală, de arhitectură sau pur și simplu dornici de o faptă bună să ni se alăture pentru readucerea la viață a acestei bucăți a patrimoniului construit al orașului. Cei interesați sunt rugați să ne scrie pe Facebook la Asociația Prietenii Mocăniței.” au transmis reprezentanții asociației.

foto depoul mocăniței va fi reabilitat - se caută voluntari

Ultima oră

Comentariul meu