foto inquam photos / casian mitu
FOTO Inquam Photos / Casian Mitu

Mai bine de cincizeci de oameni veniți din Ucraina se află, miercuri, în județul Sibiu, în grija autorităților. Aceștia au fost cazați la căminele ULBS, la Hotel Sport, dar și la Cisnădioara, la Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice.

„Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sibiu gestionează, monitorizează și oferă sprijin permanent persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României și sosite în județul Sibiu. De la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și alte informații utile pentru integrarea acestora în România la numerele de telefon 0769-057.100 și 0269-211.212 sau pe adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro”, anunță Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

De la începutul războiului izbucnit în Ucraina și până în prezent, la nivelul județului Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a înregistrat și au oferit sprijin umanitar unui număr de 1707 persoane dintre care 1013 adulți și 694 copii .

În locurile de cazare puse la dispoziție cetățenilor ucraineni care sosesc în Sibiu de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sunt în prezent 61 de oameni, astfel:

  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – în prezent nr locuri ocupate 22 din 80 disponibile;
  • Hotel Sport – în prezent nr locuri ocupate  7 din 40 disponibile.
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu – în prezent nr locuri ocupate 0 din 20 disponibile.
  • Centrul de Agrement “Trecătoarea Cerbilor” Păltiniş – în prezent nr locuri ocupate 0 din 50 disponibile.
  • Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice Cisnădioara – în prezent nr locuri ocupate 32 din 32 disponibile.

Comentariul meu

Lasă un răspuns