pretul la gaze pentru r moldova ramane neschimbat in luna octombrie 173365 1633077917

Răzvan Nicolescu, expert în energie, este invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea „România în Direct” la Europa FM.

Putem opri importul de gaz rusesc? Răzvan Nicolescu a spus că da, „trebuie doar voință politică și dorința de a acționa”. Cât despre legea offshore, Răzvan Nicolescu a spus că „lumea se mișcă și noi discutăm de o lege de patru ani și ceva”. Expertul în energie a explicat și de ce a ajuns România la un declin de 25%.

„În primul rând trebuie să ne folosim potențialul pe care îl avem. Nu ni-l folosim. Și pe acest fond – reglementări greșite, neutilizare de potențial – am ajuns la această situație care, din punctul meu de vedere este o mare greșeală. Vorbesc despre aceste lucru de câțiva ani. Și trebuie s-o reparăm cât se poate de repede”, a spus Răzvan Nicolescu la Europa FM.

„Noi avem posibilitatea – acea companie americană Black Sea Oil & Gas poate începe producția anul acesta și să producă anual aproximativ un miliard de metri cubi, adică aproape o cantitate egală cu cea pe care într-un an normal o importăm din Rusia”, a mai spus Răzvan Nicolescu. Mai este nevoie doar de „voință politică și dorința de a acționa”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns