urs atac
foto: arhivă

Doi frați, de 8 respectiv 11 ani, au fost atacați de o ursoaică la marginea satului Armeni, din județul Sibiu. Cei doi băieți erau cu oile când, la un moment dat, dintr-o vale împădurită a ieșit animalul însoţit de doi pui.

Femela a reușit să-l prindă pe băiatul cel mic, dar cel mare s-a furișat în niște boscheţi.

Câinii care însoțeau oile au gonit sălbăticiunile, iar tatăl băieților a sunat la 112. Băiatul de 8 ani este internat acum la spitalul de pediatrie din Sibiu.

Familia Presecan din satul Armeni are o turmă cu 200 de oi. Mezinii familiei, Nicu și Marian, au dus oile la păscut în afara satului. Tatăl a coborât să aducă mâncare, dar după scurt timp, din desiș a apărut o ursoaică cu doi pui, care i-a atacat pe copii, relatează PROTV.

Tatăl: A apucat să scape ăsta mare, au venit câinii și au pișcat ursul și după l-a lăsat ursul pe copil și a fugit.

Reporter: Au avut noroc băieții cu câinii?

Tatăl: Da, cu câinii, dacă nu aveau câinii poate erau morți.

După ce câinii au alungat ursoaica şi cei doi pui, frații au pornit spre sat. Băiatul de 11 ani i-a explicat tatălui cele întâmplate.

Mezinul familiei, în vârstă de 8 ani, a ajuns la spitalul de pediatrie din Sibiu.

„La fața locului, ei erau cooperanți, stabili și conștienți, unul dintre ei fiind transportat la CPU Luther Sibiu cu plăgi mușcate la nivelul scalpului și șoldului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

„A fost adus un copil în vârstă de 8 ani care prezenta multiple plăgi mușcate de către urs. Aceastea sunt localizate la nivelul scalpului, feselor și abdomenului. Copilul este conștient, stabil hemodinamic și respirator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

În sat, oamenii locului spun că până acum urșii nu le-au făcut probleme. Pădurile satului sunt la distanță, iar localnicii cred că animalele sălbatice doar tranzitează zona.

„În urmă cu vreo 3 ani de zile ,am găsit doar niște urme de urs, de atunci nu au fost semnalați în zonă, nu am avut probleme cu prezența urșilor”, a declarat primarul comunei.

La nici patru ore de la atac, un urs a fost văzut dând târcoale aceluiași loc. Pazinicii ocolului silvic vor monitoriza în aceste zile mai intens zona pentru a vedea dacă ursoaica va apărea din nou.

Comentariul meu

Lasă un răspuns