minivolei sibiu

Pentru prima dată, Sibiul are reprezentant la turneul final de minivolei. După două zile de foc, Alpha Sport Team Sibiu a reușit trei victorii în trei meciuri și și-a rezervat astfel locul la turneul final, unde va fi prezentă elita minivoleiului românesc, cele mai bune 8 echipe din România.

„Am participat în campionatul Național de minivolei organizat de Federația Română de minivolei, la fel cum este Campionatul Național de senioare. Noi cu echipa de minivolei ne-am calificat la turneul final în primele 8 echipe pe țară. Nu s-a ținut competiție județeană”, spune Ruxi Dumitrescu, antrenor Alpha Volleyball Sibiu.

Turneul final se va desfășura între 4 și 8 mai, dar încă nu se cunoaște locația. Echipa de la Sibiu va juca în aceeași echipă cu Câmpul Lung Muscel, Deva, Dinamo București și Alpha Sibiu.

Fetele care formează echipa au în jur de 12 ani sau chiar mai puțin. Echipa de pe locul 1 va primi medalia de aur și este campioană națională, echipa de pe locul 2 primește medalia de argint, echipa de pe locul 3 primește medalie de bronz.

Sibiul are nevoie de mai multe săli de sport

Antrenoarea echipei spune că este pentru prima dată când Sibiul se califică la turneul final de minivolei. Pentru ca performanțele să nu înceteze să apară, este mare nevoie să existe săli unde copiii să se poată antrena. La acest capitol, Sibiul nu stă foarte bine.

„Pentru prima dată o echipă din Sibiu se califică la turneul final de minivolei, niciodată nu s-a mai întâmplat asta. Din punctul meu de vedere, eu venind din lumea sportului de performanță, mi-aș dori să avem mai multe săli de sport la dispoziția copiilor pentru ca mai mulți copii din Sibiu să poată să meargă la volei. Sălile de sport din Sibiu aparțin școlilor, iar la noi se fac ore după amiază așa că sunt ocupate până la 18:30-19:00, nouă ne rămân la dispoziție două ore, maxim două ore și jumătate în care toare cluburile care au echipe de baschet, volei sau ale sporturi trebuie să se descurce să-și facă orele de antrenament, este foarte puțin. Ar trebui mai mult investit în sport, copiii au nevoie de sport, au nevoie de mișcare, nu vreau să vorbesc numai despre volei, care este sportul meu preferat, dar eu sunt mamă și îmi doresc ca copilul meu să aibă unde să meargă să facă un sport și este foarte greu în Sibiu, nu avem săli”, menționează antrenoarea echipei.

Aceasta precizează că a reușit să organizeze acest turneu deoarece Clubul CSS Sibiu le-a pus la dispoziție sala lor, fiind convinsă că acest succes a venit și în urma ajutorului primit din partea clubului.

Comentariul meu

Lasă un răspuns