antennas transnistria 800x450 1

Ministerul Afacerilor Externe al României a luat act de incidentele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și apreciază că e nevoie de o abordare „cu reținere și prudență”.

MAE român apreciază că, în actualul context, este necesară abordarea cu reținere și prudență a situației.

De asemenea, se recomandă evitarea angajării în orice eventuale provocări.

„Din această perspectivă, MAE exprimă sprijinul deplin pentru apelul la calm și responsabilitate al Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, precum și pentru eforturile autorităților de la Chișinău de a gestiona aceste evoluții în mod responsabil, transparent și echilibrat. Încercările de escaladare artificială, nejustificată a tensiunilor nu contribuie la menținerea unui climat predictibil și stabil și nu sunt în interesul locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului, mai ales în actualul context regional de securitate”, au transmis reprezentanții MAE, relatează Mediafax.

Pe un plan mai larg, MAE al României reafirmă susținerea pentru soluționarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional, și fără afectarea orientării sale pro-europene.

Mai multe explozii au fost auzite marți dimineață în regiunea separatistă Transnistria. Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Ca de obicei … Si-n ´40 la invadarea Basarabiei si-a Bucovinei de Nord s-a spus TOT ASA;
    *NICI O ÎMPOTRIVIRE sa nu-i enervam pe ruși* …
    Înteleg caci trebuie sa fim prudenti, dar NICI LASI SI FRICOSI …
    Cel curajos moare O SINGURA DATA = ÎN LUPTA, iar cel fricos moare ÎN FIECARE ZI ca*ându-se pe el de FRICA …