naxos
FOTO travelguide.de

A început deja sezonul plajelor exotice şi al vacanţelor departe de zgomot şi haos.

Iar în ajutorul turiştilor vin jurnaliştii britanici, care au făcut un top al celor mai frumoase plaje din Europa. Peisaje superbe, locuri pline de aventuri sau linişte, plaje ascunse de ochii tuturor, relatează observatornews.

Grecia, Italia şi Spania, în topul ţărilor cu cele mai frumoase plaje

Copacii împrăştiaţi de-a lungul plajei asigură umbra şi temperatura perfectă în fiecare moment, iar stâncile albe care înconjoară golful transformă locul într-un rai. Iar Fteri nu este singura minune din Grecia. Ţărmurile roz de pe plaja Elafonisi din Creta sunt şi ele pe listă.

Vaselios Kikilias – ministrul Turismului din Grecia: Avem tot felul de destinaţii în Grecia, de la Halkidiki la Thassos, de la Thassos la Evia, de la Evia la Atena sau Insulele Ionice şi Zakynthos, Zante şi Kefalonia şi Kerkira sau Rodos, Creta, bineînţeles, care îi aşteaptă. Bineînţeles, mai sunt şi insulele Ionice. Acum, tot mai mulţi români au descoperit cât de frumoase sunt Kefalonia, Kerkira şi Zante.

Vaselios Kikilias – ministrul Turismului din Grecia: Deci puteţi călători în Grecia doar cu gânduri bune şi cu paşaportul. Nu mai sunt PLF, paşaport verde, teste PCR sau rapide, nicio obligaţie pentru cei vaccinaţi sau nevaccinaţi. Este timpul să lăsăm oamenii să călătorească.

În topul celor mai frumoase plaje din Europa au intrat şi cele din Spania. În ciuda numelui, Costa da Morte din nord-vestul ţării ascunde unele dintre cele mai spectaculoase locuri. Printre ele, Plaja Carnota. La sud, Cala Trebalúger din Menorca aduce dunele de nisip şi pădurile de pini la picioarele vizitatorilor.

Italia nu rămâne în urmă. Punta della Suina de pe coasta ionică, Sa Colonia din Sardinia sau Sperlonga din Lazio sunt pregătite cu peisaje şi aventuri de neuitat pentru turişti. Iar cei care-şi caută marea de bucurie din acest an, o pot găsi şi pe plajele din Albania, Croaţia, Turcia, Germania, Olanda, Muntenegru sau. Irlanda. În topul făcut de jurnaliştii britanici nu şi-a găsit locul nicio plajă de pe litoralul românesc.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu