furt selimbar hoti cluj

Doi bărbați din județul Cluj au fost reținuți de polițiștii din Sibiu, fiind bănuiți că, în urmă cu doar câteva zile, au dat atacul într-o casă din Șelimbăr, de unde au furat nu mai puțin de 55.000 de euro. Oamenii legii au reușit să-i prindă cu ajutorul polițiștilor din Mureș, însă prejudiciul a fost recuperat doar parțial. 

„La data de 10 mai a.c., în jurul orei 18:45, un bărbat a sesizat, prin 112, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu faptul că, în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 08:00 – 18:00, persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul său din Șelimbăr, de unde ar fi sustras 42.000 de euro și 64.000 de lei”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma cercetărilor efectuate cu celeritate la fața locului, polițiștii au stabilit că, în dimineața de 10 mai, în jurul orei 08:30, persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul victimei, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în Șelimbăr. Hoții s-au folosit de o cheie adevărată, pe care au găsit-o într-u dulap de pe terasă. Aceștia au intrat într-o anexă din curte, iar acolo au găsit 42.000 de euro și 64.000 de lei, bani pe care i-au furat și s-au făcut nevăzuți. Prejudiciul estimat de către partea vătămată este de 274.000 de lei.

furt casa selimbar 1

Hoții sunt din Cluj. Au fost prinși în Mureș

În 11 mai, în jurul orei 20:00, în urma activităților specifice desfășurate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, în județul Mureș, a fost oprit în trafic un autoturism, cu care s-ar fi deplasat persoanele bănuite de comiterea acestui furt.În urma perchezițiilor a mașinii, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au descoperit 19.280 de euro și 75.550 de lei, cel mai probabil sume provenite din furt.

furt casa selimbar

În mașină se aflau doi bărbați, ambii din Cluj, în vârstă de 20 și 28 de ani. Aceștia au fost conduși la sediul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, iar în urma probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea acestora, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.

În cursul acestei zile, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, Biroului de Investigații Criminale Sibiu, Serviciului Criminalistic Sibiu, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu, polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns