udrea 1

Judecătorii bulgari au amânat, miercuri, din nou, pronunţarea în procesul privind extrădarea Elenei Udrea. Noul termen de deliberare este 8 iunie.

„Sunt criticată în toate hotărârile date în Europa. Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condițiilor din arest. Instanța a spus că nu mai este nevoie (de un expert – n.r.), probele arată clar condițiile. Dar nu ăsta este argumentul meu principal. Eu nu vorbesc de condițiile din arest, ci de ilegalitatea în care mă aflu – sunt arestată ilegal de 40 de zile. (…) Instanța a considerat că nu mai era nevoie să fie audiat un expert pentru probele deja depuse sunt suficiente”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea rămâne în închisoarea din Sofia, după ce judecătorii au decis să amâne pronunţarea pentru data de 8 iunie, la ora 15.00, transmite Mediafax.

Amânarea a fost cerută de avocaţii lui Udrea care speră ca între timp, la Bucureşti, să se pronunţe o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

Solicitarea i-a fost respinsă, dar avocaţii Elenei Udrea au făcut contestaţie.

Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie sa dea decizia finală și în dosarul cu Ioana Băsescu privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns