cazare
Sursa Foto - Pixabay

Agențiile de turism ar putea câștiga până la 40 de euro pentru fiecare pesoană străină cazată. Guvernul pregătește mai multe măsuri prin care agențiile de turism sunt stimulate să atragă un număr mai mare de vizitatori străini în țară.

Este vorba despre acordarea unor ajutoare financiare a căror valoare totală poate ajunge la cel mult 20 de milioane de lei. Schema de ajutor de minimis este valabilă, potrivit proiectului, până la 31 decembrie 2023 și poate fi prelungită cu un an, relatează G4Media.

Documentul elaborat de Ministerul Turismului prevede o decontare parțială din fondul de la bugetul de stat a cheltuielilor efectuate de operatorii economici pentru organizarea pachetelor turistice.

Sprijinul financiar constă în acordarea de 40 de euro pentru fiecare vizitator străin care se cazează în România cel puțin patru nopți, printr-un sejur sau circuit cumpărat de la agențiile de profil. Alți doi euro sunt dați suplimentar pentru fiecare zi petrecută în plus în cadrul aceleiași oferte turistice.

Pentru a beneficia de ajutorul de stat, operatorii economici trebuie să îndeplinească mai multe condiții, respectiv sunt licențiaţi ca agenţie de turism organizatoare, se regăsesc în registrul comerțului, desfășoară activitatea pe teritoriul României, nu se află în stare de lichidare sau executare silită și au cazat în anul anterior solicitării sprijinului financiar mai mult de 200 de turiști străini, anunță Rador.

În proiectul de lege, aflat în consultare publică, se estimează că vor beneficia de acest sprijin 1.200 de agenții de turism, iar înscrierea la program se va realiza doar digital, prin intermediul unei noi aplicații informatice.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns