pista de biciclete

Primăria Sibiu vrea să construiască încă o bucată de pistă de biciclete care să le lege pe celelalte deja existente. Pentru asta proiectul va fi înaintat PNRR pentru a se obține finanțare.

“Dorim să depunem spre finanțare în cadrul PNRR un nou proiect dedicat deplasării pe bicicletă: amenajarea unei piste de aproape 2 km lungime pe strada Th. Aman. Acest tronson este important pentru că va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste în această zonă. Valoarea estimată a investiției se ridică la 2,24 de milioane de lei”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin această nouă amenajare se va realiza conexiunea cu pista dinspre Parcul Sub Arini, se va face posibilă traversarea barajului nepermanent din zonă și se va asigura legătura cu pista existentă pe str. Al. Călăreților, spre Grădina Zoologică (poarta 2) și Pădurea Dumbrava.

În prezent, str. Th. Aman este utilizată în comun, atât de către pietoni, cât și de bicicliști. Prin acest proiect se va crea o pistă dedicată pentru biciclete, delimitată de calea pietonală, scopul fiind acela de a crește siguranța pentru ambele tipuri de deplasare.

Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

aproximare traseu pista aman

Primăria Sibiu a finalizat deja în acest an peste 1 km de pistă pe drumul peste Câmpșor și lucrează în prezent la amenajarea de piste pe malurile Cibinului și pe Calea Dumbrăvii. În pregătire se află proiecte pentru crearea de culoare de mobilitate pe Calea Șurii Mici, pe bulevardul M. Viteazu și pe str. Rahovei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu