img 2

Doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa după ce s-au înecat într-o balastieră din Ioneşti, judeţul Vâlcea. Balastiera unde s-au înecat cei doi fraţi a fost excavată ilegal. Din spusele localnicilor, ea ar aparţine unor surori stabilite în Sibiu care nu au mai trecut pe acolo de mult timp.

Primarul nu ştie cine a făcut o baltă de o mie de metri pătraţi în comuna lui. Balastiera adâncă de patru metri le-a devenit mormânt celor doi băieţi şi tatăl vrea doar ca cei vinovaţi să plătească. Nu ar fi singura tragedie petrecută într-o astfel de groapă săpată în sat.

Balastiera a fost excavată în urmă cu un an la marginea localităţii Ioneşti din Vâlcea. Este la 200 de metri de case, chiar lângă un drum. Primarul spune că a aflat de existenţa ei abia acum, transmite observatornews.ro.

„Nu ştiu nici eu cine a excavat acolo. Au vândut unii la alţii. O să văd mâine.”, spune Constantin Neagoie, primar Ioneşti

Terenul pe care se află balastiera a aparţinut unor bătrâni care au murit. Au rămas doar fiicele, dar nu mai locuiesc în sat.

„Dacă n-au avut fetele acte pe pământ, tac-so a murit, mă-sa a murit. Fetele sunt pe la Sibiu şi-au luat şi-au făcut, au săpat cu excavator.

– Cel care l-a luat, face ce vrea cu el. Ar trebui scris pe el că n-au voie să se scalde.”, au spus localnicele din sat.

Comuna este plină de balastiere. Acum doi ani, un copil s-a înecat într-o altă carieră de unde se scotea pietriş.

„Eu întotdeauna le-am zis: „Nu, întâi închizi şi după aia vii după autorizaţie!”. Dar n-au priceput nimic. Dar ei vor după ce excavează să îşi facă şi ei heleşteu de peşte, uite-aşa, să facă din ban în ban. Pentru bani, calcă pe cadavre, ăştia sunt.”, a mai spus Constantin Neagoie, primarul din Ioneşti

Câteva lumânări aşezate într-un cauciuc ard pe marginea balastierei.

Cei doi băieţi, de 17 şi 21 de ani, au fost la o pomană, în apropiere. Apoi au mers la scăldat. L-au luat cu ei şi pe fratele de 5 ani. Când şi-au dat seama că se îneacă, fraţii mai mari au strigat la el să fugă după ajutoare. Alertaţi de copil, oamenii de la pomană au sărit imediat, dar nu i-au mai găsit. Singura alinare pentru tatăl îndurerat este ca vinovatul să fie pedepsit.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Primarul vrea acum să desfiinţeze toate balastierele din comună.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns