caine abandonat

Agenții din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor caută un individ care, zilele trecute, a abandonat un câine pe raza municipiului Sibiu. Polițiștii s-au sesizat în urma unei postări de pe Facebook. 

În urmă cu două zile, un bărbat anunța, în grupul de Facebook Stăpâni de câini-SIBIU, că un individ a aruncat, dintr-o mașină, un câine și l-a abandonat în zona Mihai Viteazu. „Proprietarul camionetei cu numărul SB 09 GZG a abandonat un câine negru cu zgarda roșie în parcare Lidl de pe Mihai Viteazul”, anunța sibianul, atașând și imagini cu fapta.

caine abandonat sb

Poliția Animalelor s-a autosesizat în urma postării de pe Facebook, iar acum îl caută pe individ.

„Verificăm cu maximă responsabilitate orice sesizare. Polițiștii specializați în domeniul protecției animalelor efectuează deja verificări pentru a lămuri situația prezentată și a aplica măsurile legale în consecință”, se arată pe pagina de Facebook Poliția Sibiu.

Oamenii legii le reamintesc cetățenilor că „abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție conform art. 6 alin. 2 lit. e din Legea nr. 205/2004 republicată și este sancționată de art. 26 alin 2 din aceeași lege,cu amendă cuprinsă între 3.000 si 12.000 lei”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns