fits paul baila2

Weekend-ul acesta se anunță unul de-a dreptul spectaculos, la Sibiu. Festivalul Internațional de Teatru, petreceri în Cotton, expoziții, ateliere, filme în premieră la CineGold și sărbătorirea Iei la Muzeul Astra, sunt doar câteva dintre evenimentele care vor da culoare acestui sfârșit de săptămână.

FITS, cel mai mare festival din Europa Centrală și de Est, aduce la Sibiu în perioada 24 iunie- 3 iulie, sute de spectacole și evenimente de pe toate continentele. Sibienii sunt invitați să ia parte la expozițiile, atelierele și spectacolele desfășurate în cele zece zile de festival. Deschiderea festivalului va fi marcată printr-un spectacole de drone cu lasere pe cerul orașului, în Piața Teatrului, la ora 23:15.

În prima zi a Festivalului Internațional de Teatru vor putea fi admirate  instalațiile „Breathing Eyes”, la Muzeul Astra, „A Totem to Frumiria”, în Piața Mare, „Everything Hybrid”, la Filarmonica de Stat Sibiu, „Universul ucrainean al Mariei Prymachenko”, în Piața Huet, „Soft Escape”și „Cerul de magneți” Bulevardul Corneliu Coposu și o serie vastă de expoziții „indoor”.

Programul integral al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se găsește online – AICI.

Pentru cei care vor să danseze pe cea mai bună muzică din oraș, Cotton Pub a dat startul petrecerilor memorabile pe terasă. Vineri seară, în 24 iunie, 2̷ F̷E̷L̷⅂̷A̷S̷ vor avea grijă ca atmosfera să fie la cele mai înalte standarde pentru petrecăreții cu chef de distracție.

Sâmbătă, 25 iunie, sunt invitați la Cotton toți doritorii să încerce cele mai delicioase cocktailuri din oraș și să danseze pe muzica perfectă pentru nopțile de vară. Intrarea este gratuită, iar pentru cei care vor să își rezerve o masă pot suna la numărul de telefon: 0752 268 866.

Cinegold a pregătit o serie de filme noi pentru acest sfârșit de săptămână, printre care: „Minions: The Rise of Gru”, „Telefonul Negru” și „Elvis”. Alte filme care pot fi urmărite în acest weekend la CineGold Sibiu Sunt: „Lightyear”, „Fabrica de Vise”, „Top Gun: Maverick”.

Tot în acest weekend, Muzeul Astra aniversează„ Ziua Universală a Iei” printr-o serie de ateliere, evenimente și obiceiuri. Cea de-a IX-a ediție începe de vineri, 24 iunie și se termină duminică, în 26 iulie. Pe parcursul celor trei zile sibienii vor putea participa la ateliere de Sânziene: coronițe și cruci din flori, șezătoare cu povești, expoziție de fotografii vechi, târg de ii, atelier de brodat motive pe ie, ateliere de pictat sticlă cu motive tradițională și multe alte activități interactive perfecte pentru petrecerea unei zile de vară liniștite.

Programul cu evenimentele se găsește pe pagina de facebook a evenimentului.

Sâmbătă, 25, iunie, cei care vor să sărbătorească Ziua Iei într-un mod inedit pot lua parte la inițiativa „Biciclete Cochete pedalează în IE la Ziua IEI Sibiu”. Plecarea se face din Parcul Tineretului, începând cu ora 15:30, bicicliștii urmând să ajungă la ora 17:00 în Poiana de pe dealul din Sector Textile, de la Muzeul Astra, unde vor fi așteptați cu gogoși.

biciclete cochete 1
Foto Rareș Helici/ Biciclete Cochete

Pentru copiii sibienilor, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” a pregătit „Minicurcubeul”, atelierul pentru miniArtiști. Atelierul coordonat de Alexandra Stoica va consta în realizarea unui colaj prin decupaje, din bucăți colorate de reviste, cartoane și materiale diverse pentru a-și crea propriul miniCurcubeu. Atelierul se va desfășura atât sâmbătă, în 25 iunie, de la ora 10:00, cât și duminică, în 26 iunie. Durata atelierului este de 60 de minute și costă 14 lei.mini curcubeul

Pentru cei care vor să faptă o faptă bună pot participa la bazarul caritabil, din Parcul Astra, în curtea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu, cu scopul de a strânge fonduri pentru Hospice-ul Dr. Carl Wolff. Bazarul caritabil ”Și îngerii au nevoie de OMUL lor” pentru Hospice-ul din Sibiu va fi deschis pentru toată lumea, sâmbătă, 25 iunie, între orele 10:00-14:00.  În cadrul târgului se vor vinde jucării, cărți, bijuterii și decorațiuni hand-made.

Sibienii care preferă o plimbare în natură, pot opta pentru traseul cu mocănița de pe Valea Hârtibaciului. Peisajele și fauna spectaculoasă pot fi admirate în plimbarea cu mocănița care pleacă din stația Hosman spre Cornățel și retur. Prețul biletului variază între 15 și 20 lei și pot fi achiziționate online.

În acest sfârșit de săptămână, la Tălmaciu se va ține Festivalul Ceaunelor. Cei mai pofticioși pot merge să încerce mâncarea tradițională gătită de concurenți, sâmbătă, în 25 iunie, pe Stadionul orașului Tălmaciu. Vedetele festivalului vor fi preparatele tradiționale la ceaun: tocănițe, gulaș, tochitură sau alte rețete tradiționale. Participanții înscriși la concurs vor fi evaluați și premiați. Mai multe detalii se găsesc online pe pagina evenimentului.

Comentariul meu

Lasă un răspuns