lebedele albe

Weekendul acesta se anunță a fi plin de evenimente pentru sibieni. Spectacole de neratat în ultimele zile la Festivalul Internațional de Teatru, petreceri la Cotton, filme în premieră la CineGold, ateliere pentru părinți și copii, „Ziua Hungarikum” la Muzeul Astra și plimbări cu mocănița pe Valea Hârtibaciului.

În perioada 1-3 iulie vor avea loc ultimele spectacole din cadrul FITS 2022. Sibienii se pot bucura de piese de teatru, expoziții, dans și circ contemporan. În cele trei zile vor avea loc o serie de evenimente în aer liber cu acces gratuit.

Începând de sâmbătă dimineață, 2 iulie, se va ține atelierul „Do a little reading – Mini Biblioteca Ucraina”, în curtea Colegiului Național Samuel Von Brukenthal, urmat de spectacolul de muzică „Omul Orchestră”, de la ora 12:20 pe Pietonala Bălcescu și de „Lebedele Albe”, una dintre atracțiile weekendului, care va începe la ora 20:00.

„Deșteptarea primăverii”, un spectacol de teatru studențesc, va avea loc la Cavas – Facultatea de Litere și Arte de la ora 16:00. Va fi urmat de circul „Un cuplu de pomină”, în Piața Habermann, de la ora 22:30, și de multe alte spectacole inedite.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru se va termina cu un spectacol de drone, duminică, la ora 23:15, în Piața Teatrului. Programul complet al evenimentelor FITS din acest weekend se găsește online.

uncuplu de pomina fits
Sursa: FITS

La Cotton petrecerile continuă și weekendul acesta cu cea mai bună muzică. Vineri, 1 iulie, sibienii sunt invitați pe terasă să încerce cocktailuri delicioase și să se distreze până dimineața. CIPI HAMPU & ALEX ZARA vor avea grijă ca atmosfera să fie una cu adevărat specială, astfel încât toată lumea să petreacă o noapte de vară memorabilă.

Cei doi vor continua să pună hiturile verii și sâmbătă, 2 iulie,  la „Summer Party Terrace Mix”, tot la Cotton. Petrecerile vor începe la ora 19:00, iar rezervările se fac la numărul de telefon: 0752 268 866.

Cinegold a pregătit o serie de filme în premieră, perfecte pentru a putea fi urmărite împreună cu familia sau prietenii. „Minions – The rise of Gru”, „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”, „Almah Cinema. Șase filme scurte”, sunt cele trei filme care se difuzează pentru prima oară la CineGold Sibiu.

Sibienii mai pot urmări în acest weekend „Top Gun: Maverick”, „Telefonul negru”, „Elvis”, „Light Year”, „Jurassic World: Dominatia” și multe altele.

Un alt eveniment la care sibienii pot participa în acest weekend este „Ziua Hungarikum”, de la Muzeul Astra. Vor fi prezenți peste 50 de meșteșugari și producători tradiționali locali. Sâmbătă, 2 iulie, se va desfășura Concursul de gătit la ceaun în două categorii: gulaș tradițional și orice preparat maghiar gătit la ceaun. Duminică, 3 iulie, invitați speciali vor prepara rețete tradiționale, iar pe parcursul întregului eveniment se vor desfășura ateliere pentru copii, cântece, dansuri populare, operetă, concurs de tras cu arcul și multe alte atracții.

ziua hugarikum
Sursa. Facebook/Visit Sibiu County

Tot în acest weekend – sâmbătă, 2 iulie, și duminică, 3 iulie, între orele 11:00 – 18:00 – vor avea loc în Orașul Artiștilor numeroase ateliere, atât pentru părinți cât și pentru copii. Familiile care vor să petreacă timpul liber împreună cu copiii vor avea la dispoziție materialele necesare pentru a participa la un atelier creativ și relaxant, pe platoul din fața Turnului Sfatului din Sibiu. Participarea va fi liberă.

Copiii cu vârste cuprinse între 6-10 ani vor putea participa la atelierele pentru miniArtiști de la Teatrul Gong, atât sâmbătă cât și duminică, între orele 10-11. „Atelierul pentru miniArtiști” coordonat de Alexandra Stoica are numeroase semnificații precum speranța, norocul sau îndeplinirea visurilor. MiniCurcubeul creat de miniArtiști va fi un colaj realizat prin tehnica decupajului, din bucăți colorate de reviste.

Cei care preferă un weekend liniștit în care să admire natura pot opta pentru o plimbare cu mocănița pe Valea Hârtibaciului din stația Hosman spre Cornățel și retur. Biletul costă între 15 – 25 lei, copiii între 3 și 18 ani beneficiază de reducere, iar cei sub 3 ani călătoresc gratuit.

De asemenea, sâmbătă, în 2 iulie, sibienii pot merge să culeagă cireșe la Viile Sibiului. Prețul cireșelor este 7 lei kilogramul.

Comentariul meu

Lasă un răspuns