control rutier
FOTO: arhivă

Polițiștii sibieni au depistat mai mulți șoferi băuți pe drumurile din județul Sibiu. Unii au fost prinși la volan în toiul nopții, iar alții la primele ore ale dimineții. Cu toții s-au ales cu dosare penale. 

În 8 iulie, în jurul orei 18,00, pe DN 7H, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus spre Șura Mică de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, domiciliat în orașul Ocna Sibiului. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorul auto a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A doua zi, în jurul orei 09,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer a cărui testare alcoolscopică a indicat că ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan, valoarea afișată de aparatul etilotest fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un sibian în vârstă de 40 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Apoi, în 10 iulie,, în jurul orei 02,30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Aurel Vlaicu de către un localnic în vârstă de 32 de ani. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 07,30, pe strada Șelimbărului din orașul Cisnădie, un localnic în vârstă de 48 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu