autostrada boita

Lucrările la autostrada Sibiu – Boița au avansat vertiginos și va fi gata până la finalul anului, potrivit noilor imagini de pe șantier.

“Am filmat lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești, începând de la Boița și până la joncțiunea cu centura Sibiului. Lucrările merg bine, avansul fiind vizibil de la o filmare la alta. Mobilizarea este vizibilă pe tot lotul, la ora 10.15 când am început activitatea era foarte intensă”, scrie, în descrierea filmului postat pe YouTube, autorul Ioan Adrian Gică.

Lucrările au început în aprilie 2020 și ar trebuie să fie gata în martie 2023. Întreg proiectul are o valoare de 613 milioane de lei și este realizat de firma austriacă Porr Construct. Lotul Sibiu – Boița este parte din autostrada A1 și are o lungime de 13,17 kilometri, notează ziare.com.

„Deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, declarau, în martie 2022, experții de la Pro Infrastructura.

Conform unei filmări realizate pe 21 mai 2022, stadiul lucrărilor era la 68%. Dar, acum, imaginile din 15 iulie arată foarte diferit, iar stadiul lucrărilor a ajuns la 74%, potrivit monitorizării Cestrin.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu