bogdan trif 2

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga”, prof. univ. dr. Sorin Radu, ne-a solicitat sprijinul pentru susţinerea demersurilor pentru construcţia unui complex sportiv.

În timpul vizitei de lucru pe care am avut-o ieri, împreună cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi secretarul de stat Mihai Macaveiu, ne-am întâlnit cu rectorul Universităţii „Lucian Blaga”, prof. univ. dr. Sorin Radu, cu prorectorii şi cu preşedintele Senatului ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

În cadrul discuţiilor purtate, am fost întrebaţi dacă se poate conta pe ajutorul nostru în vederea realizării proiectului „Construire Complex Sportiv la ULBS, sat Şelimbăr, comuna Şelimbăr, jud. Sibiu”, aflat în lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Bineînţeles că răspunsul a fost DA, din partea tuturor reprezentanţilor PSD. Susţinem acest proiect care ar aduce plus-valoare judeţului nostru deoarece viitorul complex multifuncţional este destinat activităţilor de învăţământ, competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale, dar şi unor evenimente precum simpozioane, manifestări ştiinţifice şi sociale, concerte, festivaluri, expoziţii, târguri.

Nu este prima dată când am avut discuţii pe acest subiect cu rectorul ULBS. Proiectul depus de Universitate este net superior celui depus de Consiliul Judeţean, pe aceeaşi axă de finanţare, la CNI, pentru construirea unei noi săli polivalente, pentru care doamna Cîmpean şi în special Adrian Bibu, administratorul judeţului, au făcut foarte mult lobby. S-au lăudat în presă, ultima dată în aprilie 2022, că au susţinerea domnului ministru Cseke Attila pentru finanţare.

Proiectul este costisitor, neadaptat tuturor cerinţelor şi net inferior celui depus Universitate. Proiectul depus de CJ, pe aceeaşi axă de finanţare, diminuează şansele de reuşită pentru proiectul depus de Universitate, mai ales că reprezentanţii PNL au afirmat în public şi că au susţinere politică pentru proiectul lor.

Îi îndemn respectuos pe cei de la conducerea CJ, Cîmpean şi Bibu, să-şi retragă proiectul şi să susţinem cu toţii obiectivul ULBS, care ar aduce doar beneficii oraşului şi judeţului nostru.

PSD Sibiu va susţine prin toate mijloacele acest proiect pentru a obţine finanţare şi a fi implementat.

Spunem un DA hotărât propunerii rectorului, prorectorilor şi preşedintelui Senatului Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu!

În cursul aceleiaşi întâlniri, ministrul Economiei a lăudat Universitatea „Lucian Blaga” pentru modul în care se implică în pregătirea specialiştilor care asigură materia cenuşie pentru unităţile de producţie din zona industrială de Vest, dar şi pentru ceilalţi operatori economici. Orele de practică, dar şi unele ore de curs care se desfăşoară şi în incinta unităţilor industriale sunt un atu important, care face ca parteneriatul dintre ULBS şi mediul de afaceri să fie unul de succes.

Comentariul meu

Lasă un răspuns