ploaie

Meteorologii au anunțat sâmbătă cod roșu de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe din România. La nivelul județului Sibiu a fost emis un cod portocaliu de ploi torențiale și grindină, iar ISU a emis un mesaj Ro-alert către locuitorii din municipiul reședință de județ.

Este cod portocaliu, în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00, în vestul, nord-vestul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi la munte.  „Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice şi pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 40…60 l/mp”, mai anunţă meteorologii, relatează adevarul.ro

„Vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii şi mari dimensiuni şi averse torenţiale (cantităţi de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte)”, mai arată ANM.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu