rachete taiwan

Se îngroașă gluma în Taiwan. China a lansat rachete care au căzut în apropierea Japoniei, iar Taiwan a activat sistemele de apărare.

Cel puţin cinci rachete lansate de armata chineză în cursul exerciţiilor militare de amploare lansate în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita lui Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, au căzut în apropierea Japoniei.

Ministerul Apărării de la Tokyo a comunicat că cinci rachete chineze au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul Japoniei a transmis o notă de protest Chinei, conform cotidianului La Repubblica.

Takeyoshi Mori, adjunct al ministrului nipon de Externe, l-a sunat pe ambasadorul Chinei, Kong Xuanyou, pentru a condamna vehement incidetul. Guvernul de la Tokyo cere Beijingului să oprească imediat exerciţiile militare din jurul Taiwanului.

„Faptul că au căzut rachete în apele noastre, în zona economică exclusivă, reprezintă o problemă gravă care vizează securitatea noastră şi siguranţa cetăţenilor. Acţiunile Chinei au impact grav asupra păcii şi stabilităţii regionale şi asupra comunităţii internaţionale”, a afirmat Takeyoshi Mori, citat de site-ul Sankei.com.

Comentariul meu

Lasă un răspuns