filarmonica sibiu123

Ne mai desparte doar o zi de primul weekend din luna august, un sfârșit de săptămână care se anunță plin de evenimente muzicale, artistice sau care se desfășoară în natură. Ateliere de olărit, petreceri, filme de calitate și festivalul „Cântecele Munților” sunt doar câteva dintre evenimentele la care sibienii pot participa sâmbătă, 6 iulie, și duminică, 7 iulie.

Pentru sibienii care vor să se relaxeze privind un film bun, CineGold a pregătit o serie de filme noi care pot fi urmărite în acest weekend. „Gașca Animăluțelor DC” și „Orfana: Îngerul Morții” vor fi difuzate în premieră la CineGold, iar în avanpremieră filmul „Trenul Asasinilor” cu Brad Pitt. „Jurassic World: Dominația”, „Minions: The Rise of Gru”, „Telefonul Negru”, „Elvis” și multe alte filme pot fi, de asemenea, văzute în acest weekend.

cinegold 6 7 aug

Petrecerile de pe terasa de la Cotton – cu muzică de calitate și cocktailuri delicioase și răcoritoare – ne amintesc că vara nu s-a terminat și că mai este timp pentru distracție. 2̷ F̷E̷L̷L̷A̷S̷ vor face atmosferă la Cotton vineri, 5 august, și sâmbătă, 6 august, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă. Cei care doresc să rezerve o masă pot suna la numărul de telefon: 0752268866.

Sibienii care își doresc o seară de neuitat într-o locație neobișnuită pot să participe la concertele de pe acoperișul Sălii Thalia. „Concerte pe acoperiș”, evenimentul care transformă strada Cetății în cel mai frumos loc din Sibiu, va avea loc în perioada 4 – 14 august. Printre artiștii care vor urca pe scenă în cadrul evenimentului inedit se numără Ada Milea & Friends, Graiu Project, Alexandra Ușurelu, Irina Sârbu și mulți alții. Biletele pot fi achiziționate online.

concerte pe acoperis

Pentru iubitorii de folclor din Sibiu, Festivalul Internaţional de Folclor „CÂNTECELE MUNŢILOR” aduce în Piața Mare zeci de artiști care promovează portul și muzica populară. Festivalul – în cadrul căruia 600 de artişti din lumea întreagă și nume de prestigiu ale scenei populare româneşti vor încânta publicul sibian cu parada portului popular, ateliere de dans, evenimente tradiționale cu specific culinar și spectacole în aer liber – are loc între 2- 8 august.

cantecele muntilor 2020 10

Tot pentru iubitorii de tradiții, Muzeul ASTRA găzduiește în acest sfârșit de săptămână „Atelierul de dogărit”, care va avea loc de vineri până duminică între orele 10.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00. Veniți din zona Munților Apuseni, Nicolae și Rodica Belei sunt cei care vor găzdui atelierul la spațiul expozițional ”Crângul din Apuseni”. Meșterii vor face o demonstrație a meșteșugului moștenit din familie pentru ca vizitatorii să înțeleagă ce înseamnă să fii dogar.

atelier de dogarit

Aflat la cea de-a treia ediție, „Făgăraș Fest” invită sibienii să ia parte la zeci de activități interactive precum excursii, proiecții de film, tur ghidat la fabrica de bere din Avrig și concerte. Cei cărora le place aventura pot să opteze, contracost, pentru o experiență inedită cu canoea pe Valea Porumbacului. Mai multe detalii despre „Făgăraș Fest” se găsesc aici.

fagaras fest
Sursa: Facebook/ Făgăraș Fest

Tot în acest weekend are loc mult iubita „Sărbătoare a Tuberozelor” din Hoghilag, județul Sibiu. Cei care vor să participe la renumita sărbătoare în perioada 6-7 august au ocazia să meargă în tururi ghidate în grădinile cu tuberoze, evenimente culturale, serate muzicale, lansări de carte și multe surprize.

sarbatoarea tuberozelor din hoghilag

În acest weekend se desfășoară activități interactive și pentru copii. Atelierul „Vacanța la casa bunicii” din Orașul Artiștilor se va desfășura duminică 7 august, între orele 11:30 – 12:30. În cadrul atelierului „Vacanța la casa bunicii” copiii vor picta căsuțe de ceramică alături de Diana-Ribana și vor decupa elemente de decor din carton (pomi, flori) pentru a crea o scenă dintr-o zi de vacanță în casa răcoroasă a bunicilor.

orasul artistilor

O altă activitate relaxantă la care sibienii pot lua parte în acest sfârșit de săptămână este Atelierul de pictură de la Cisnădioara. Duminică, 7 iulie, între orele 12:00 -14:00 va avea loc atelierul de pictură în aer liber unde pot picta ulițe, străduțe, case, biserici și grădini din Cisnădioara. În cazul în care va ploua, participanții vor vizita Biserica Evanghelică.

Comentariul meu

Lasă un răspuns