aeroport sibiu

Înainte de izbucnirea pandemiei, compania TAROM opera mai multe zboruri Sibiu-București-Sibiu pe săptămână. Cursele au fost suspendate ”temporar” odată cu introducerea primelor restricții legate de Covid-19 și urmau să fie reluate, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. 

Suspendarea din cauza pandemiei de Covid-19 a curselor aeriene de la Sibiu la București a fost anunțată inițial pentru o perioadă limitată de timp. Au trecut de atunci mai bine de doi ani, iar zborurile nu au fost reluate. În condițiile în care traficul auto spre București pe Valea Oltului e perturbat serios de lucrările de la Boița, iar drumul cu trenul durează 5-6 ore, reintroducerea curselor aeriene ar fi fost de mare ajutor pentru cei care vor să ajungă în capitală într-un timp mai scurt, chiar dacă asta presupune costuri mai mari. Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu spun însă că TAROM nu va relua zborurile directe pe ruta Sibiu-București.

„Reprezentanții companiei aeriene TAROM – Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române ne-au transmis faptul că pe termen scurt și mediu nu au planuri de reluare a acestui zbor. Unul din motivele invocate de către aceștia, cel puțin la acest moment, este faptul că nu există capacitate disponibilă, flota fiind angrenată în operarea zborurilor internaționale din rețea, precum și în operarea de zboruri charter”, spune reprezentanta Aeroportului Internațional Sibiu, Alexandra Păcurar.

Aceasta adaugă că există posibilitatea ca ruta Sibiu-București să fie preluată de două companii aeriene înființate recent în România. „În cadrul întâlnirilor de lucru pe care le-am avut cu reprezentanții a două companii aeriene nou înființate în România, ruta Sibiu – București a fost una dintre rutele aflate în discuție. Dacă discuțiile cu privire la planurile de operare pentru această rută se materializează și avem confirmarea de la companiile respective, vom aduce informațiile respective la cunoștința publicului larg”, spune Alexandra Păcurar.

Comentariul meu

Lasă un răspuns