pasajul lupeni 1

Sibienii care locuiesc în cartierul Lazaret în apropierea gării folosesc Pasajul Lupeni ca alternativă la traversarea liniilor de cale ferată în drumul spre casă. Este un traseu mai sigur, dar mulți îl evită din cauza mirosului insuportabil și a iluminatului slab pe timp de seară și noapte.

Pasajul face trecerea dintre Gară și strada Lupeni de la marginea cartierului Lazaret. Din cauza luminii foarte slabe trecătorii nu se simt în siguranță, iar mirosurile puternice și apa care băltește în pasaj în urma ploilor dau o impresie de coșmar. Primăria Municipiului Sibiu face des reparații, însă acestea rezistă puțin din cauza persoanelor care vandalizează spațiul de trecere.

pasajul lupeni

„Primăria Sibiu intervine cu reparații în pasaj de mai multe ori pe an, din cauza distrugerilor repetate provocate de cetățeni care comit fapte antisociale: desenează graffiti, rup copertina, sparg suprafețele de gresie, etc. Ultimele reparații în acest pasaj au fost efectuate în luna iulie, când s-a intervenit cu înlocuirea unor plăci de gresie sparte în urma unor acte de vandalism”, spune Mirela Gligore, Purtătorul de cuvânt a Primăriei.

pasajul lupeni iluminat

Gligore anunță că în decursul anului viitor pasajul Lupeni va trece printr-o schimbare radicală, astfel încât să devină mai sigur pentru sibieni. „Sunt programate reparații capitale anul viitor, când se va înlocui toată gresia, se va repara tencuiala, se vor reface zugrăvelile, copertina va fi înlocuită și va fi instalat un nou sistem de iluminat al pasajului. Cu această ocazie vor fi instalate de asemenea în pasaj camere de supraveghere video care să descurajeze actele de vandalism și să ajute la identificarea celor care comit astfel de fapte”, spune purtătorul de cuvânt.

Comentariul meu

Lasă un răspuns