tgcarte06

După o pauză de 13 ani, Sibiul găzduiește din nou, începând de astăzi, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, un eveniment național destinat pasionaţilor de lectură. Tema ediției din acest an este “Solidaritatea intergeneraţională”, deoarece data de 12 august este marcată din 1999 drept ”Ziua Internaţională a Tineretului”.

Părintele Constantin Necula, Preşedintele de Onoare al evenimentului în acest an, îndeamnă atât turiştii, cât şi sibienii, să viziteze Târgul de Carte. “Eu cred că e un răspuns la o solidaritate inter-generaţională. Măcar să citim cărţile bunicilor noştri, dacă pe ale noastre nu mai suntem în stare să le scriem. Faptul că târgul se ține la Sibiu e un semn al prezenţei onorante în mijlocul unui oraş care are biblioteci fabuloase, facultăţi şi o universitate strălucitoare în ceea ce priveşte studiile de Filologie, Teologie şi Știinţe sociale. Să vină, să vadă, să se bucure”, spune Părintele Necula.

necula

Am vizitat târgul imediat după deschidere și am stat de vorbă cu expozanții, care sunt plăcut surprinşi de atmosfera creată în prima zi de către organizatorii evenimentului. “Ne bucurăm mult să fim la Sibiu, este o bucurie pentru noi că putem să fim prezenţi aici. Este un oraş foarte frumos, turistic, şi sunt foarte mulţi oameni care vin la Târgul de Carte. Să vină cât mai mulţi, să citească, cititul îi va îmbogăţi și va fi un timp petrecut în mod folositor”, spune Daniel Meze de la Editura ARI.

“E prima dată când venim la Sibiu pentru un astfel de târg. Suntem curioși cum o să fie, dar ne aşteptăm să fim plăcut surprinşi, având în vedere notorietatea Sibiului ca oraş cultural și turistic. Sunt unii cărora o să li se pară că aceste cărţi sunt scumpe, dar de fapt prețurile sunt pentru toate buzunarele și credem că oamenii trebuie să profite. E un lucru extraordinar să se facă un târg de carte în România zilelor noastre, cu atâtea modele proaste în jur şi cu lucruri care merg de multe ori într-o direcţie greşită. Nu e puţin lucru să ai un târg de carte în oraşul tău, cred că sibienii trebuie să profite la maximum”, declară Otniel Vereş de la Editura ”Ratio et Revelatio”.

Târgul de Carte Gaudeamus se va desfăşura în perioada 12-16 august. În primele patru zile programul este 11.00-22.00, iar în ultima zi 11.00-20.00. Mai multe detalii pe www.gaudeamus.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Comentariu

  1. De ce nu postati comentariile? Va supara adevarul? Va e firca ca va blestema “parintele”?

  2. are dreptate…cum sa citesti cartea lui traian belei, care i-a renovat apartamentul “parintelui” necula pe gratis, iar acesta s-a simtit dator sa scrie prefata “cartii” acestuia… pana si el stie cat valoreaza cei pe care ii gireaza…