duba politie arestari scandal
foto: arhivă

Unul dintre indivizii care, în cursul zilei de 17 august, a amenințat cu moartea și a înjurat mai mulți polițiști care au intervenit în satul Netuș pentru aplanarea unui scandal, a fost reținut. El este urmărit penal pentru ultraj. 

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut și urmează să primească o măsură preventivă.

„În data de 19.08.2022, ora 12:00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și apoi reținerea unui persoane de sex masculin, în vârstă de 26 de ani, care locuiește pe raza localității Netuș, comuna Iacobeni, jud. Sibiu,  pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, prevăzute de art. 257 alin. 1 și 4 Cod penal raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal”, informează Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A amenințat cu moartea și a vrut să dea cu pietre în polițiști

În data de 17 august, în jurul orei 20:48, mai mulți polițiști au intervenit la Netuș pentru aplanarea unui scandal. Mai multe persoane au ieșit la bătaie cu furci, topoare și lemne. Ajunși aici, încercând să identifice persoanele implicare în altercație, au fost amenințați de unul dintre bărbații implicați.

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, există date și probe care conturează următoarea situație de fapt: în data de 17.08.2022, jurul orelor 20:48, persoana în cauză, în mod nemijlocit, a adus amenințări cu acte de violență unui număr de doi polițiști aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu și care, alături de o grupă a Serviciului pentru Acțiuni Speciale, desfășurau o activitate de conducere a unei persoane la sediul unității de poliție, prin exercitarea de gesturi cu caracter intimidant evident (ținerea în mână a unei pietre și manifestarea explicită a intenției de a arunca cu aceasta către organele de poliție), dar și prin amenințări verbale cu moartea”, mai spune Lazăr.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii au tras cu arma la Netuș – Scandal cu furci și topoare, agenți loviți cu pietre

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzația, în conformitate cu prevederile art. 307 din Codul de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană, cu privire la care vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare atunci când împrejurările cauzei vor permite acest fapt. În cursul zilei de 20.08.2022, procurorul de caz va decide asupra eventualei măsuri preventive care s-ar impune în cauză.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorul a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu – Poliția Orașului Agnita, Secția 3 Poliție Rurală Agnita și Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al  jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană   este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.    

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu