furtuna solara

O furtună solară va lovi Pământul, iar rețele electrice ar putea fi afectate.

Una dintre aceste explozii, numită o emisie de masă coronală (EMC), era așteptată să se lovească de și să consume o altă emisie, creând ceea ce se numește un eveniment ECM de canibalizare. Potrivit The Weather Channel, aceste evenimente pot declanșa furtuni geomagnetice puternice, scrie Digi24.

Administrația americană se aștepta ca emisiile să lovească în cursul zilei de joi și vineri Pământul.

Furtunile geomagnetice sunt măsurate pe o scară de la G1 la G5, ultima fiind extremă. În astfel de cazuri, ar fi probleme răspândite în ce privește controlul voltajului iar unele rețele de curent ar putea fi complet nefuncționale sau ar putea avea loc întreruperi, potrivit administrației specializate.

O furtună la nivelul G3, precum cea care era prognozată, ar necesita ca unele sisteme de voltaj la curent să aibă nevoie de corecții și ar putea de asemenea să declanșeze unele alarme false pe dispozitivele de protecție a energiei. În Norvegia Arctică, noaptea este încă luminată iar aurora boreală totuși a putut fi văzută.

Când un astfel de EMC a lovit miercuri Pământul, a provocat o furtună geomagnetică G2 iar aurora a fost văzută în Herzogswalde, Germania, potrivit spaceweather.com, care urmărește cele mai recente date de la NOAA. Furtuni G1, G2 sunt posibile în aceste zile. Herzogswalde se află la 51 de grade latitudine nordică, în mare parte în linie cu centrul Quebec și Ontario din Canada. Conform spaceweather.com, luminile au fost vizibile în acel oraș prin „nori, ceață și iluminatul urban”. Joi dimineață, NOAA a declarat că zona de impact este în mare parte formată din arii de la 50 de grade latitudine nordică spre nord, adăugând că aurora ar putea fi vizibilă la latitudini mari precum în Canada și Alaska. Miercuri, astronautul NASA Bob Hines, care este pilot al misiunii SpaceX Crew-4 lansată în aprilie, a distribuit propriile fotografii cu luminile nordice văzute din spațiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu