Tipuri de nuci și care sunt beneficiile lor nutritive

În ciuda faptului că, de ceva timp, nucile au avut o anumită reputație proastă, deoarece sunt foarte calorice, multe persoane au ales să le elimine complet din alimentația lor, adevărul este că consumul lor este mai mult decât recomandat. De fapt, nu numai că nu ar trebui să fie complet alungate din alimentație, dar ar trebui consumate zilnic.

Este indicat să consumăm zilnic nuci în cantități mici, în jur de 20-25 de grame, adică maximum 4 sau 5 unități. Nu trebuie să se abuzeze de ele, deoarece sunt bogate în calorii și grăsimi, dar sunt sănătoase pentru inimă și, prin urmare, esențiale pentru menținerea unei bune sănătăți cardiace.

Astfel, nucile au numeroase proprietăți care le fac să fie alimente de primă mână pentru a fi incluse într-o dietă variată și echilibrată, nu numai datorită calității grăsimilor, ci și pentru că ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal datorită fibrelor, reduc colesterolul, sunt sățioase, îmbunătățesc dezvoltarea cognitivă, sănătatea oaselor și a mușchilor și sunt bune și pentru diabet. Un set de beneficii care, deși pot fi însoțite de o creștere în greutate dacă mâncăm prea multe nuci și sâmburi, o cantitate mică ne va menține sănătoși și sătui până la următoarea gustare.

Nuci, bune pentru inimă

Printre multiplele lor funcții, nucile au cei mai mulți acizi grași omega-3. Sunt foarte recomandate pentru a ține la distanță colesterolul, trigliceridele și hipertensiunea arterială, așa că pentru pacienții cu aceste tipuri de afecțiuni este foarte recomandat să ia câte un pumn pe zi. Aceste tipuri de grăsimi joacă, de asemenea, un rol cheie în membranele celulare, astfel încât sănătatea pielii și a părului este îmbunătățită atunci când sunt incluse în mod regulat în alimentație. O idee bună pentru a consuma nuci, pe lângă faptul că le putem lua ca gustare la mijlocul dimineții sau ca gustare de după-amiază, deoarece ne vor menține sătuli, este să le consumăm tocate ca topping în iaurturi, cu cerealele de la micul dejun sau în shake-uri și smoothie-uri.

Fistic, cel mai ușor

Una dintre calitățile fisticului este că este printre cele mai puțin calorice nuci, cu aproximativ 500 de calorii/100 g, față de 600 pentru nuci sau 630 pentru alune. De fapt, potrivit unui studiu realizat de Universitat Rovira i Virgili, consumul de fistic ne poate ajuta să slăbim dacă este inclus într-o dietă echilibrată. În acest sens, un alt studiu realizat de Eastern Illinois University din Statele Unite indică faptul că imaginea cojii de fistic are un efect psihologic care ne determină să consumăm mai puțin decât în cazul altor nuci fără coajă.

Alune, pline de vitamine B

Atunci când consumăm alune, consumăm carbohidrați, proteine (33%) și vitamine din complexul B, cum ar fi B6 și mai ales niacina sau vitamina B3, care ajută la echilibrarea sistemului nervos. Sunt o sursă bună de fibre, ideale pentru combaterea tranzitului lent, cu acid folic și magneziu. Acesta din urmă menține sistemul nervos în bună stare de sănătate și este, de asemenea, un relaxant muscular. Este bine să consumăm alune pentru că au vitamine B care sunt necesare pentru producerea unor elemente specifice ale creierului. De asemenea, tot din alune ne putem lua proteinele, fibre, acizi grași poli și mononesaturați, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, vitamina E. Consumul de alune și alte fructe cu coajă lemnoasă este asociat cu o mortalitate mai mică. Un consum mai mare de alune este asociat cu o reducere cu 20% a riscului de deces din toate cauzele și cu un efect mai mare asupra bolilor cardiovasculare.

Migdalele, calciu din belșug

Sunt ideale pentru afecțiunile osoase, deoarece sunt o sursă bună de calciu. Toate fructe cu coajă lemnoasă sunt, dar dacă suntem în căutarea unui aport suplimentar al acestui mineral, migdalele sunt cel mai bun aliat. Prin urmare, acestea sunt foarte recomandate tuturor, dar mai ales celor care nu consumă produse lactate sau celor care doresc să aibă grijă sporită de oasele lor, cum ar fi femeile după menopauză. Au o putere mare de sațietate și aport energetic mare, care ne vor ajuta să facem față zilei. În ciuda dimensiunilor lor mici, nucile sunt foarte sățioase. Sunt, de asemenea, bogate în proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă, ceea ce le face să fie alimentele perfecte atunci când avem nevoie de un impuls de energie. Așadar, o mână de migdale în geantă și un pumn de migdale pe care să le luați atunci când vă este foame sau când nu aveți suficientă energie vă poate fi de mare ajutor. Este, de asemenea, nuca cu cel mai mare conținut de fibre, deci este ideală pentru cei care au dificultăți de tranzit intestinal.

Nucile caju, bune pentru vederea ta

Grăsimile polinesaturate din această nucă mică sunt în proporție de până la 80%, astfel că se remarcă prin funcțiile sale cardioprotectoare, deși este și un puternic antiinflamator și, fiind bogată în fibre, este un bun aliat al sănătății intestinale. Dar caju are o funcție interesantă de care mulți oameni nu sunt conștienți: conține un pigment antioxidant numit zeaxantină, care este absorbit direct în retină și formează un strat protector care previne efectele razelor ultraviolete asupra ochilor, fiind astfel un bun aliat al sănătății ochilor noștri.

Ultima oră

Comentariul meu