finanțarea noului spital județean sibiu - „au fost întâlniri la nivel guvernamental”, spune vicepreședintele consiliului județean

În cadrul ședinței ordinare a Consiliul Județean Sibiu, din 25 august, s-a adus în discuție stadiul în care se află proiectul noului Spitalului Județean. Vicepreședintele CJS, Marcel Luca, care a condus ședința în absența Președintei Consiliului, Daniela Câmpean, a răspuns prompt la întrebarea primită.

„Au fost niște întâlniri la nivel guvernamental. Punctele de vedere propuse de Consiliul Județean Sibiu referitor la criteriile pentru stabilirea investițiilor care vor fi cuprinse pentru finanțare prin PNRR pe partea de sănătate au fost acceptate și urmează să apară documente oficiale. Cred că investiția noastră se va regăsi și va obține o parte din finanțare pe PNRR, urmând ca diferențele să le asigurăm prin finanțare din alte surse. Sumele acoperite prin PNRR nu au fost cu exactitate stabilite. În funcție de proiectele care vor fi finanțate pentru acceptare se vor stabili și aceste sume. Știm care este suma totală de finanțare pentru proiectele de sănătate la nivel național, dar până când nu se stabilesc toate proiectele care vor fi finanțate nu vom ști nici sumele care vor reveni fiecărui proiect în parte”, a spus Marcel Luca.

În luna iulie a acestui an au existat tensiuni politice generate de finanțarea noului Spital Județean din Sibiu. Cu acel prilej, Președinta Consiliului Județean  a dat declarații referitoare la situația proiectului la momentul respectiv spunând că: ”În acest moment, suntem în situația în care lista PNRR este cea pe care o cunoaște toată lumea, cea cu 49 de spitale, în care este inclus și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. În consultare, Ministerul Sănătății propune o serie de criterii pentru a se alege 29 din cele 49 de investiții de pe lista PNRR – în ideea că minim 25 ar trebui să se reavizeze, pentru că aceasta este ținta asumată de România”.

Declarație completă a Președintei CJ poate fi citită aici: VIDEO Proiectul noului spital – Consiliul Județean Sibiu cere Guvernului modificarea limitei de finanțare prin PNRR

 

Ultima oră

Comentariul meu