campanie tursib scaled
foto: arhivă

Începând cu data de 5 septembrie 2022, odată cu începerea şcolii, Tursib va relua circulaţia pe traseele destinate transportului elevilor.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt reducerea congestiei din traficul rutier în zona centrală a oraşului, creşterea siguranţei şi accesibilităţii în privinţa transportului public în ceea ce priveşte elevii din municipiul Sibiu, precum şi scurtarea timpului de călătorie al elevilor, la orele de intrare / ieşire de la şcoală.

Cele opt trasee şcolare sunt:

Traseul E 1 – Magnolia – Şcoala Gimnazială “Regina Maria” – Colegiul Naţional “O.Goga”

Traseul E 2 – Viile Sibiului – Şcoala Gimnazială “Regina Maria” – Colegiul Naţional “O.Goga”

Traseul E 3 – Cartierul Tineretului – Colegiul National “O.Goga” – Şcoala Gimnazială” Regina Maria”

Traseul E 4 – Gusteriţa – Şcoala Gimnazială “Regina Maria” – Colegiul Naţional “O.Goga”

Traseul E 5 – Broscărie – Colegiul Naţional “O.Goga”- Şcoala Gimnazială “Regina Maria”

Traseul E 6 – Cireşica – Şcoala Gimnazială “Regina Maria – Colegiul Naţional “O.Goga”

Traseul E 7 – Staţia Lămâiţei – Colegiul Naţional “O.Goga” – Şcoala Gimnazială “Regina Maria”

Traseul E 8 – Zăvoi – Şcoala Gimnazială “Regina Maria – Colegiul Naţional “O.Goga”

Elevii pot de asemenea să utilizeze pentru a merge la şcoală şi celelalte trasee Tursib. Itinerariile şi orarele de transport pentru toate rutele, inclusiv cele şcolare, le puteţi găsi începând de săptămâna viitoare pe site-ul Tursib, precum şi pe afişajele din staţiile de autobuz.

Precizăm de asemenea faptul că toţi elevii beneficiază de gratuitate la transportul public ÎN BAZA UNUI CARD TURSIB ACTIVAT PENTRU ANUL ŞCOLAR 2022-2023.

Pentru toţi elevii care au avut abonament gratuit cel puţin o lună în anul şcolar trecut şi au avut carduri vechi (cu poză), Tursib a emis automat carduri noi care au fost transmise secretariatelor instituţiilor de învăţământ la care elevul a fost înscris în anul şcolar trecut.

Vă rugăm pe toţi cei care încă nu le-aţi ridicat de la secretariatele şcolilor să o faceţi odată cu începerea şcolii.

Toţi cei care au intrat în posesia cardurilor noi dar nu au făcut solicitarea de activare a gratuităţii pentru anul şcolar 2022-2023, sunt rugaţi să intre pe site-ul Tursib la capitolul Abonamente gratuite elevi şi să completeze online cererea. Cardurile vor fi activate automat în sistem.

În cazul în care nu deţin card Tursib, vă rugăm să intraţi de asemenea pe site la acelaşi capitol “Abonamente gratuite elevi”. Aici va trebui să completaţi o cerere şi să ataşaţi actele necesare, iar cardul va fi emis şi transmis către secretariatul instituţiei de învăţământ unde este înscris posesorul cardului, de unde va putea fi ridicat. Dacă din diverse motive nu puteţi accesa varianta online, colegele noastre de la toate punctele de vânzare Tursib vă vor putea ajuta.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu