nord stream
FOTO rfi.ro

Lucrările de întreţinere la gazoductul Nord Stream 1, care face legătura între Rusia şi Germania, vor continua, pentru remedierea unei defecţiuni, a anunţat vineri seară compania rusă Gazprom, care sâmbătă urma să reia livrările prin această conductă.

Gazprom a anunţat, conform cotidianului Le Monde, că în cursul lucrărilor de întreţinere a depistat scurgeri de ulei de la o turbină. “Până la remedierea problemei, transportul gazului prin gazoductul Nord Stream 1 este suspendat complet”, a comunicat grupul Gazprom, relatează Mediafax.

Livrările de gaz natural spre Germania prin gazoductul Nord Stream 1 urmau să fie reluate sâmbătă, după lucrările de întreţinere.

Ca reacţie la sancţiunile impuse de Occident din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, Rusia a redus treptat fluxul de gaze prin conducta Nord Stream 1, iar acum gazoductul este oprit pentru lucrări de întreţinere.

Rusia a motivat diminuarea debitului prin gazoductul Nord Stream 1 susţinând că din cauza problemelor generate de sancţiunile occidentale nu poate primi o turbină din Canada. Germania a depus eforturi şi a reuşit aducerea turbinei din Canada pentru a fi livrată Rusiei, dar autorităţile ruse invocă probleme birocratice, astfel că turbina este în prezent pe teritoriul Germaniei.

Cancelarul Olaf Scholz a afirmat joi că Germania va avea suficient gaz natural în cursul iernii chiar şi fără reluarea aprovizionării din Rusia. “Chiar dacă vom fi aproape la limită, probabil vom reuşi să trecem de această iarnă”, a declarat liderul de la Berlin, citat de site-ul RP-online.de. Olaf Scholz a subliniat că, în contextul crizei cu Rusia, Germania a început să acumuleze din timp stocuri de gaz, iar debitul din Norvegia şi Olanda a fost suplimentat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu