tunuri antigrindina

Până la finalul anului 2023, România ar putea cumpăra tunuri antigrindină și avioane dotate cu echipamente speciale pentru sporirea precipitațiilor și pentru creșterea frecvenței precipitațiilor, anunță Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Noi am aprobat acum metodologia necesară pentru accesarea fondurilor la nivelul Autorității Naționale Antigrindină, documentația necesară pentru ca aceste echipamente speciale să poată fi achiziționate. Este în curs de elaborare. Se vor derula procedurile de rigoare, după ce vom avea toate formalitățile puse la punct. Eu sper ca de anul viitor să putem avea aceste echipamente necesare, pentru că sunt o soluție la combaterea riscului de secetă pe care România, în acest an, a avut mult de luptat cu acest risc”, spune ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, potrivit Mediafax.

El a afirmase anterior că discutat cu reprezentanții MADR despre un proiect, introdus în OUG aprobată joi, care prevede achiziționarea infrastructurii specifice pentru tunuri antigrindină, dar și a unor avioane dotate cu echipamente speciale pentru sporirea precipitațiilor și pentru creșterea frecvenței precipitațiilor, pentru care bugetul alocat e de 125 de milioane de euro.

Ultima oră

Comentariul meu