toamnă bogată la teatrul naţional "radu stanca" - trei premiere în luna septembrie

Într-un interval de numai două săptămâni, repertoriul Teatrului Național ”Radu Stanca” se va îmbogăți cu trei spectacole noi. Silviu Purcărete, Andry Zholdak (Ucraina), Andrei și Andreea Grosu sunt regizorii celor trei reprezentații.

”Fabrica de Cultură” de pe strada Triajului va găzdui astăzi (joi, 8 septembrie) la ora 19 în sala ”Lulu” avanpremiera spectacolului ”MASS”, o coproducție a TNRS cu teatrul ”unteatru” din București. Spectacolul se bazează pe scenariul filmului cu același nume, scris şi regizat de Fran Kanz și nominalizat anul acesta la premiile BAFTA. „Textul e foarte greu, repetițiile sunt înfiorătoare, foarte grele atât pentru noi, cât şi pentru actori. E un text despre o crimă, despre o iertare care vine cu greu. Nu e un spectacol la care să facem reclamă, la care să vă invităm şi să vă spunem că ne vom simţi bine. E un spectacol dureros. Ne-a trebuit foarte mult curaj pentru a ne apropia de acest text”, spun regizorii Andrei și Andreea Grosu,  care se află la a patra colaborare cu TNRS. Premiera oficială a spectacolului va avea loc mâine, 9 septembrie, la ora 19:00, în același loc.

Tot la Fabrica de Cultură, la sala „Eugenio Barba”, va avea loc în 10 septembrie la ora 19.00 avanpremiera spectacolului „Jocuri, vorbe, greieri…”, în regia lui Silviu Purcărete. ”Nu este un recital de poezie, este un spectacol”, declară Constantin Chiriac, Directorul Teatrului ”Radu Stanca”, aflat în distribuţia piesei. „Este un spectacol senin şi neangajat”, îl completează regizorul. Premiera va avea loc o zi mai târziu, pe 11 septembrie la ora 17.00, în aceeași locație.
toamnă bogată la teatrul naţional "radu stanca" - trei premiere în luna septembrie
Cea de-a treia piesă, „Romeo şi Julieta”, regizată de ucraineanul Andry Zholdak, va avea avanpremiera pe 24 septembrie, ora 19:00 și premiera pe 25 septembrie, ora 17:00, la Teatrul Naţional Radu Stanca, în Sala Mare. Este un spectacol jucat de o echipă tânără, din care fac parte şi studenţi din anul I. „Este foarte bine că se produce această conectare a tinerilor cu un regizor bun. Din postura de regizor ucrainean al acestui spectacol la care lucrez, vreau să mulţumesc culturii române şi  să menţionez că reprezentația este un cadou atât pentru cei implicaţi, cât şi pentru public”, declară Andry Zholdak.

Ultima oră

Comentariul meu