preotul visarion alexa reținut pentru agresiune sexuală - arhiepiscopia va desfășura o anchetă

În decursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost reținut de polițiștii din Capitală, fiind acuzat de agresiune sexuală. Persoana în cauză ar fi însăși preotul Visarion Alexa.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis AGERPRES, în data de 17 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual, relatează Agerpres.

„Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar ulterior, vineri, bănuitul a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală”, se precizează în comunicat.

Actualizare

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, consideră reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti „o veste absolut şocantă”. Acesta a anunâat că Arhiepiscopia Bucureştiului va începe propria anchetă în acest caz.

„În legătură cu ştirea referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti, în urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureştilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare, cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericeşti în cadrul ‘Consistoriului bisericesc'”, a precizat Vasile Bănescu într-o declaraţie de presă.

Ulterior, el a anunţat că preotul a fost suspendat, iar ancheta începe luni, 19 septembrie.

„Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârşit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autorităţile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoţească”, a precizat Vasile Bănescu.

Ultima oră

Comentariul meu