factura bani

 O familie din Sibiel a trăit un șoc atunci când a văzut factura la curent în valoare de 33.000 de lei. Oamenii au crezut că nu văd bine și spun că se văd nevoiți să facă un împrumut bancar pentru a putea achita suma exorbitantă.

Cristina Deac a primit factura în luna iulie, cu o regularizare de patru ani, dar și așa suma i se pare ireală. Cu toate că citirea nu s-a mai făcut din luna mai, anul 2019, pe motivul că „nu au cititori”, cheltuielile au ajuns la suma imensă de 33.000 de lei, după ce s-ar fi calculat consumul de energie cu tariful actual.

Proprietarii sunt încă în stare de șoc după factura primită, mai ales că în fiecare lună au achitat facturile indiferent că au fost 200, 300 sau 800 lei. Familia se gândește, ca în cel mai extrem caz, să facă un împrumut bancar pentru că altfel nu ar putea plăti suma exorbitantă. „Noi acum trebuie să facem un credit în bancă pentru această factură, care după spusele lor, ar trebui să fie și mai mare de atât, pentru că de anul acesta tariful s-a schimbat, deși cei de la Electrica au făcut calculul calculul în funcție de tariful de astăzi”, spune sibianca.factura curent 2

Femeia locuiește împreună cu soțul și copilul într-o casă cu două etaje, în Săliște. Chiar și așa factura i se pare a fi o aberație. Singura soluție primită de la Electrica a fost să plătească jumătate de sumă, iar mai apoi eșalonat.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Comentariu

  1. Păi fac regularizarea pt ce s-a consumat acum 2 sau 3 ani, când prețul era mic la prețul mare de acum.
    Frumos,ce să zic. Oare nu era obligația lor să vină la citit, măcar o dată pe an?!
    Sau de contoarele inteligente nu au auzit,care transmit indexul singure…