carduri vouchere
Sursa Foto - Alba24

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că măsura voucherelor sociale pentru beneficiarii care au venituri sub 1.500 de lei ar putea fi extinsă până la data de 1 iulie, respectiv primul semestru al anului 2023 în funcție de cum va evolua execuția bugetară și cum va evolua situația la nivel național.

„Măsura de vouchere sociale are două componente: o componentă care se extinde la nivelul semestrului 1 pentru categoriile de beneficiari cărora au avut și au fost în calitate de beneficiari ai voucherelor sociale până în acest moment. Deci susținerea este pentru beneficiarii care au sub 1.500 lei venituri și vestea cea bună este că această măsură se susține a fi extinsă până în data de 1 iulie, respectiv în primul semestru al anului 2023 în funcție de cum va evolua situația, execuția bugetară și cum va evolua situația bugetului la nivel național, relatează economedia.ro

Acesta mai spune că dupa primul semestru al anului 2023 se va analiza posibilitatea ca măsura să fie continuată sau să fie întreruptă după cum sunt resursele la bugetul de stat. Componenta de fonduri europene a acestui pachet de măsuri, respectiv al voucherelor sociale, cei 50% pe care noi ii suportăm din fonduri europene continuă. „Măsura este prevăzută în programul Operațional Incluziune și Demnitate Sociale. Ea are valabilitate pentru perioada 2021-2027. Practic mixul de suportare a acestor costuri din buget de stat, jumătate fonduri europene, jumătate bugetul național continuă până la sfârșitul lunii iulie 2023”, a declarat Boloș.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns