olaf scholz dpa 150922
foto ksta.de

Cancelarul german Olaf Scholz spune despre amenințările președintelui rus Vladimir Putin că reprezintă „un act de disperare” și că acesta a subestimat complet situația.

„Vladimir Putin nu face decât să înrăutăţească lucrurile. El a subestimat complet situaţia, de la început, şi voinţa de a rezista a ucrainenilor”, a denunţat cancelarul german în marja Adunării Generale a ONU, la New York, relatează Mediafax.

”Rusia nu poate câştiga acest război sângeros”, a adăugat Olaf Scholz.

Reacția vine după ce Vladimir Putin a susținut primul discurs public după invazia rusă din Ucraina. Putin a anunțat că Rusia va face tot ce poate pentru referendumurile de alipire la Rusia, amenințând inclusiv cu folosirea armelor nucleare.

„Whashingtonul și Bruxellesul vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica, suveranitatea. Acum vorbim și de un șantaj nuclear. Centrala de la Zaporojie a fost țintită. Înalți demnitari NATO au spus că e posibil să se folosească armele nucleare împotriva Rusiei.

Vom face acest lucru cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Încearcă să șantajeze cu armele nucleare. Ne vom apăra, iar eu cred în sprijinul dumneavoastră”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu