salariati revisal

Guvernul a decis amânarea accesului la datele din Registrul general de evidență a salariaților (Revisal) până în 2025.

Registrul general de evidenţă a salariaţilor cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data angajării, funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, tipul contractului individual de muncă, salariul, sporurile şi cuantumul acestora, perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă, relatează euronews.ro

Procedurile prin care angajații și foștii angajați vor avea acces la date

Guvernul a publicat procedurile prin care angajații și foștii angajați vor avea acces la datele proprii din REVISAL.

Registrul de Evidență a Salariațiilor va putea fi accesat online, după ce obțineți un nume de utilizator și o parolă, fie personal, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, fie prin e-mail, în situația în care dețineți semnătură electronică autorizată. Veți putea vedea, oricând, informații despre contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii v-au plătit sau nu contribuțiile către stat.

Informațiile pot fi inclusiv descărcate și tipărite. Atenție, veți avea acces doar la datele care vă privesc, nu și la datele celorlalți.

Actualizare: Guvernul a amânat accesul salariațiilor în REVISAL

Accesul salariaților la REVISAL a fost amânat de Guvern până în 2025, declară deputatul USR Cristina Prună: „Românilor le este furat un drept de-abia câștigat”.

Deputatul USR Cristina Prună afirmă că Guvernul Ciucă a dat, miercuri o hotărâre de guvern de amânare până în 2025 prevederilor legii prin care angajații primeau acces online și neîngrădit la datele proprii din Registrul de evidență a salariaților (REVISAL).

„Coaliția PSD-PNL guvernează din nou împotriva intereselor românilor. Salariaților le este furat un drept de-abia câștigat. Perspectiva anului 2025 este atât de îndepărtată încât nu poate fi privită ca o certitudine. Nu există pași și etape intermediare, ci doar o promisiune peste ani de zile, cum au fost atâtea altele în trecut. Când trebuie să taxeze salariile românilor, nu există niciun fel de tergiversări. Aproape jumătate din salariile noastre ajung în fiecare lună în conturile statului. Dar când vorbim de servicii de secol XXI, pe care același stat e obligat prin lege să ni le ofere, vedem că statul nu respectă legea. Guvernul Ciucă ne demonstrează pe zi ce trece incompetență și teamă de transparență!”, declară Cristina Prună, deputat USR și inițiatoare a legii privind accesul neîngrădit la REVISAL.

Legea a fost adoptată de Parlament pe 20 aprilie 2022 și a fost promulgată pe 20 mai 2022.

„Guvernul avea la dispoziție, din acel moment, 60 de zile pentru a stabili procedura prin care angajații să aibă acces online, în câteva click-uri, la datele din platforma REVISAL existentă. Cele 60 de zile au trecut și nu s-a întâmplat nimic. În schimb, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi a fost introdusă o hotărâre de guvern de amânare a accesului la REVISAL până în 2025, când va fi refăcută platforma cu fonduri europene (PNRR)”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns