ecoturism sibiu3

La Sibiu va avea loc cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism, fiind singurul eveniment de profil din județ. Se va desfășura între 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu.

Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism, primul și singurul eveniment de profil din Județul Sibiu Sibiu va fi organizat la finalul acestei luni, în cadrul programului „Anii Drumeției”. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu, în intervalul orar 11 – 21. În cadrul acestuia va fi prezentată oferta de toamnă-iarnă a operatorilor locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe.

ecoturism sibiu5

Târgul este dedicat pasionaților de activități și experiențe autentice,  în aer liber, și operatorilor din zona turismului sustenabil.

„Ne dorim ca prin acest eveniment să aducem în fața publicului și, în special, a iubitorilor de drumeții, oferta pe care județul Sibiu o are în domeniul ecoturismului. Avem șansa de a avea una din cele mai frumoase zone montane din România, pe care dorim să o promovăm și să o folosim înțelept, în folosul tuturor celor ce aleg să cunoască splendoarea naturii. Vă invit, dragi iubitori ai naturii, să veniți la acest târg și să vă programați următoarele „evadări” pe potecile muntelui!” – Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

ecoturism sibiu2 scaled

Evenimentul va fi împărțit în 4 secțiuni:

  • expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca acest an în județul Sibiu;
  • comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora;
  • pannel de discuții, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică pentru turism sustenabil, recomandări sănătoase și informații utile despre comportamentul adecvat pe munte.
  • activități în aer liber pentru copii și experiențe locale pentru întreaga familie

Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism vine cu noutăți, atât în ce privește locația desfășurării, cât și structura programului. De această dată evenimentul se va desfășura în incinta Sălii Thalia, din Sibiu, și împrejurimile acesteia (Parcul Cetății). Clasicele conferințe ale primelor două ediții au fost înlocuite cu pannel-uri de discuții, cu un format concentrat, în care speakerii invitați vor împărtăși exemplele de bune practici din domeniul turismului sustenabil.

ecoturism sibiu scaled

Ca o acțiune premergătoare Târgului, organizatorii pregătesc un workshop dedicat operatorilor de turism sustenabil, ce va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022 și care are ca scop crearea de noi oferte turistice, prin colaborarea între diferiți furnizori de experiențe locale. Ofertele generate ca urmare a acestui workshop vor fi lansate în ultima zi a Târgului. Tot atunci va avea loc Gala Ecoturismului, o nouă secțiune în cadrul Târgului, ce își propune să promoveze și să încurajeze inițiativele locale originale.

„Târgul de Ecoturism are rolul de a aduce laolaltă operatorii locali și specialiștii din domeniul ecoturismului, cu intenția de a-i apropia de publicul dornic de oportunități de petrecere a timpului în aer liber, în județul Sibiu. Prin intermediul acestei ediții vom promova inițiativele locale sustenabile și oferta serviciilor ecoturistice din întreg județul.” (Sergiu Olteanu – Coordonatorul Programului „Anii Drumeției”)

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu